dissabte, 2 de gener de 2010

NF: Sant Césaire


Nom oficial: Saint Césaire 1
Sexe: possiblement femení
Edat biològica: 20 anys.
Edat actual: 36000 anys
Capacitat craniana: desconeguda, li falta la meitat del crani.
Descobert per: François Leveque
Any i lloc de descobriment: 1979, cova de Saint-Césaire, França.

Saint Césaire 1 (SC) és un dels neandertals famosos més moderns. Aquest fet l’ha predisposat a formar part de diversos treballs i anàlisis antropològics, que intentaven i intenten, sense gaire èxit, descobrir quin va ser el destí dels últims neandertals.
Un estudi del crani de SC va revelar un trau al cap causat segurament per una llança, però que es va curar prou bé gràcies als remeis neandertalians. Pel que fa a l’autor de l’atac, els investigadors van concloure que ‘encara no hi havia sapiens a la regió’ però que ‘no es podia descartar’, i que els neandertals eren com nosaltres: agressius i compassius.
Una altra cosa a destacar de SC és que no se sap si és un home o una dona. Quan el van trobar, el van classificar com a home i li van posar l’àlies ‘Pierrot’, però més endavant, i degut a l’aspecte gràcil del crani, la majoria s’ha decantat cap al sexe femení, i en Pierrot ha passat a dir-se ‘Pierrette’.


La Pierrette ha estat reconstruida, i la podeu visitar al Paléosite, un museu prehistòric francès situat a Saint Césaire, que compta amb un reconstructor de cares amb el qual us podreu veure amb aspecte de neandertals; sí, ja sé que això també es podria fer amb el Paint Shop Pro Base (i sense pagar), però sempre podeu pensar que fa gràcia poder-se posar a la pell de la Pierrette al lloc on va viure…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada