Ahir amb o menino i avui, un altre cop, el nostre antropòleg Joao Zilhao amb un altre estudi ha tornat a aportar evidència a favor de la versió que diu que els neandertals eren humans, i aquesta vegada ha estat en forma de petxines pintades.
Aquesta i altres petxines trobades en un jaciment de Múrcia, i que s'han datat en uns 50.000 anys abans del present evidencia que hi havia neandertals presumits que se les penjaven al coll pel simple plaer de quedar més macos.
Probablement les recollien a la platja --les més grosses i vistoses--i després les pintaven amb pigments de color ataronjat que extreien de minerals com ara l'hematita.
Encara que sembli una ximpleria, que els neandertals fossin presumits és molt important, perquè segons ell, evidencia que les seves capacitats cognitives "eren com les nostres".
No és la primera vegada que s'han trobat petxines als jaciments neandertals, ni tampoc pigments que en teoria feien servir per pintar-se el cos, però el fet que aquests objectes de joieria siguin 10.000 anys més antics que l'arribada dels moderns a Europa, és una prova a favor que no les van robar ni copiar, com han proposat alguns antropòlegs.
Personalment em sembla una mica massa grossa i en 50.000 es deu haver despintat força, però haig de reconèixer que aquestes esquerdes que té al mig tant estranyes i la simetria gairebé perfecta li dónen un què. Un dubte molt gros que ara em passa pel cap és si l'artista les regalava o bé les posava en venda.
Font:
http://news.discovery.com/archaeology/neanderthal-jewerly-fashion-seashells.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada