dimecres, 6 de gener del 2010

NF: Amud



Nom oficial: Amud 1
Sexe: Home
Edat biològica: 25 anys.
Edat actual: 45.000 anys
Alçada: 174-180 cm
Capacitat craniana: 1740 cc
Descobert per: Hisashi Suzuki
Any i lloc de descobriment: 1961, Cova Amud (Israel)

Trobat per un equip d’arqueòlegs japonès, l’Amud representa l’exemple de neandertal ‘progressiu’; els progressius es diferenciaven dels clàssics per ser una mica menys robusts, i presentar les típiques faccions neandertalianes un pèl menys marcades.
Una de les primeres coses que llegeixes quan busques alguna cosa relacionada amb l’Amud, és que si els neandertals haguessin jugat a bàsquet, ell segurament hagués fitxat pels NT Lakers.
I es que diuen que era un neandertal molt alt: 180 cm. Bé, això diuen alguns; n’hi ha d’altres diuen que feia uns 174 cm, que és una alçada força normal per un home modern, però com que els neandertals estan catalogats dins la categoria de ‘baixos’, si n’hi ha algun que faci més de metre setanta, havia de ser forçosament un gegant.
Aquest basquetbolista no només era alt de mides, sinó que el seu cap també hagués pogut entrar en un concurs de nom “L’Homínid més Capgròs de tota la història” i és que la capacitat cranial de l’Amud era ni més ni menys que de 1740 cc, la qual cosa situa el seu cap entre els més grossos que ha pogut acollir mai el gènere Homo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada