dissabte, 23 de gener del 2010

Documentals: El verdadero neandertal



Títol: Le vrai visage du neandertal/El verdadero neandertal (títol original desconegut)
Any: 2006
País: República Txeca.
Director: Antoine Duplan
Personatges destacats:
-Svante Pääbo (ell mateix).
-Marcia Ponce de León (ella mateixa)
-Christoph Zollikofer (ell mateix)
-Radek Skvor com a Neandertal 1
Durada: 50 minuts.

Documental de l'any 2006, molt recomanable de mirar. S'hi expliquen les últimes troballes sobre neandertals de fa 3 anys: la seqüenciació de l'ADN amb les explicacions fetes pel mateix Svante Pääbo en persona, la pega d'enganxar marca NeanderGlue de fabricació encara desconeguda, però categoritzada com a "tecnologia avançada", la reconstrucció de la cara de Neandertal 1 a càrrec d'experts com ara Marcia P. de León, la dieta dels nostres protagonistes analitzada per un químic, i moltes, moltes coses més.

La trama central del documental és descobrir detalls de la biografia de Neandertal 1, de 42.000 anys, que viu amb els del seu clan, i que aquí prendrà vida en un jove molt sexy i aprenent de caçador de mamuts, i el millor de tot, TÉ FACEBOOK i a la vida real és tant tant tant... com al documental, o sigui: un bon partit. En aquest jove li passarà de tot i força, i la seva apassionant història ens ben captivarà.

El dec haver mirat unes 20 vegades en castellà i francès, és boníssim, enganxa, emociona, enamora, però els descobriments potser ja queden una mica endarrerits, caldrà fer-ne un de nou per actualitzar-ho tot. Un docu sobre neandertals ben fet no té data de caducitat per mi: en vull MÉS MÉS MÉS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada