divendres, 15 de gener del 2010

Escriptors: Jean M. Auel



Nascuda l’any 1936, aquesta bona dona és l’autora d’una llegendària saga a l’estil Senyor dels Anells anomenada Els fills de la Terra, de 5 volums, entre els quals hi ha el famosíssim “Clan de l’ós cavernari” (the clan of the cave bear en V.O.). Segur que molts n’heu sentit a parlar; es tracta d’una saga d’obligada lectura per tots els amants o encara que sigui minimament interessats per algun aspecte relacionat remotament amb els neandertals. Bé, la veritat és que tant de garlar i al final ni jo me l’he llegida. COM?! COM ÉS POSSIBLE? Doncs perquè… no he tingut temps… a veure, com ho diria, és que són 5 toxtos d’uns quants milers de pàgines. I QUÈ? AIXÒ NO ÉS CAP EXCUSA!!!! Ja ho sé, però és que sóc una mica covarda amb els llibres, i quan veig un exemplar que deu pesar almenys quatre quilograms se’m posa la pell de gallina… no ho puc evitar… PERÒ PELS NEANDERTALS ESTIC DISPOSADA A TOT! I per tant, me’ls llegiré encara que això m’hagi de costar la vida he dit.
Si voleu que us digui la veritat, vaig començar a llegir-ne el primer volum, i no vaig ni arribar a la 1/7 part del total del totxo. I DE QUÈ TRACTA? ÉS INTERESSANT? VAL LA PENA? Doncs… no ho sé, perquè pràcticament no va passar res ni vaig arribar enlloc. Però pel que recordo, les descripcions dels qui l’han llegit trobades per internet el descriuen a la perfecció: descripcions de paisatges llaaaaaaaaaargues, llarguííííííssimes, que duren pàààààgines i pààààgines i que mentre les llegeixes se’t tanquen els ulls, i de tant en tant, intercalades, escenes pornogràfiques per alleugerir la lectura i que podrien estar reflectint el desig sexual de l’autora, diuen. Però per desgràcia en aquesta última part no hi vaig arribar punyeta!.
Pel que he pogut llegir, també, l’autora és una neandertalòfila en tota regla; frases com “continuem sent com el neandertal, que es movia per amor” o “si algú et diu neandertal, tu respon-li: gràcies!” són seves, i com a tal es mereix un lloc en aquest blog. A més a més, ha estat a la cova de Shanidar en persona i abans d'escriure la quintilogia ja en sabia un niu, sobre neandertals.
Ah, i una última cosa: d’aquesta saga se’n va fer una pel•lícula protagonitzada per una actriu que va sortir a Kill Bill (…), i que es veu que és horrorosa (la pel•lícula).
Havent donat a conèixer tots els meus coneixements sobre aquesta bona dona, el meu deure com a neandertalòfila em crida: haig de llegir-me els seus 5 totxos, mirar-ne el llargmetratge i fer-ne uns comentaris com déu mana.
Però ara no, eh? Que primer haig d’ agafar forces, moltes forces per intentar vèncer un desafiament d’aquesta magnitud (au vaaa, que al final serà divertit i tot!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada