dilluns, 2 d’agost del 2010

Museu Neandertal = Sagrada Família


Diuen que la Sagrada Família és una obra amb principi i sense final. Molta gent creu que no s'acabarà mai, per més torres i torres que es facin.
Es desconeix quan podrà estar acabat finalment el temple, si és que Gaudí realment va deixar els plànols acabats. El que queda clar és que molts no ho veuran (veurem).

Un cas semblant, desgraciadament, el trobem amb el Museu Neandertal. Aquest museu, que tractarà de ple una temàtica tant interessant, serà construït a Capellades. Quan, això ja és un altre tema. Ja fa anys i panys que ens van dient "d'aquí poc, es posarà la primera pedra", "la Generalitat ha destinat 300.000 euros a la causa neandertal", "serà un museu molt interessant que veurà la llum d'aquí poc", i mentre va passant el temps, van alimentant els peixos famolencs amb cucs d'aquests.

L'últim cuc que vaig menjar, va ser un que vaig comentar al blog pel juny, i que deia que pel juliol "el pas soterrani que l'ha de connectar (el museu) amb l'Abric Romaní quedarà enllestit".
I ara que ja som a agost, encara no n'he vist ni sentit dir res, d'aquest pas soterrani, amb la qual cosa em pregunto: es deu haver acabat, o bé han parat les obres?

Ho busco al google; cerca avançada: darreres 24 hores: ningú no ha parlat del Museu Neandertal. Darrera setmana: ni una sola paraula referent al futur museu més important de la comarca. Darrer mes: El silenci molest es repeteix.
Darrer any: Per fi!!!! Entro en un pàgina on hi diu "primera fase del Museu del Neandertal de Catalunya" O sigui que encara van per la primera fase. Sense detalls. Ui, ui, això vol dir que n'hi ha per llarg.
NOOOOO siusplau, que no passi com amb la S.F., no em vull morir sense poder-hi entrar, ni que sigui una sola vegada!

Això és frustrant, estic molt decebuda i alhora deprimida, les obres del museu no avancen, o bé avancen tant depressa com una d'aquelles tortugues que tant agradaven al paladar neandertal.
Quan la gent no en parla vol dir que no hi ha res per comentar, i que el museu encara no existeix, ni tant sols es pot intuïr, perquè algú que hi passi pel costat digui "OH, mira això té pinta d'estar-se acabant".
Més menjar per peixos: l'Eudald diu que el museu ajudarà a socialitzar els neandertals a la nostra societat; unes paraules molt maques i molt prometedores, però que se les emporta el vent si no hi ha un museu sòlid que els hi pugui donar sentit.

Pareu de fer apagar la neandertalofilia de l'audiència d'aquesta manera! No vull menjar més cucs ensucrats amb comentaris abstractes de l'Eudald i sentir rumors de túnels sense fi. Vull un museu neandertal que rebi desenes de milers de visites cada dia que li facin guanyar força diners per invertir-los en més projectes neandertals.

(siusplau, ha d'estar acabat aviat, no pot ser que hagin de passar 10, 20 o 50 anys)

Ser neandertalòfil requereix una bona dosi de paciència. De moment, ens podem acontentar amb una escena de caçadors que hi ha al Museu de la Ciència i Tècnica de Catalunya, acompanyada d'una reconstrucció de la Lucy que enamora.

Més notícies resumides del museu aquí: http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=316955

Que els falta pressupost?! Doncs que facin una col·lecta, que cada anoienc doni 2 euros pel museu neandertal, ja veuràs tu si anirem depressa! Que no és prioritari, diuen? Senyors, els neandertals estan de moda. Tant com els dinosaures a l'època de Juràssic Parc. La gent els vol conèixer millor, i un Museu al cor de Catalunya és una excel·lent idea. Qui s'hi oposi és que no ha pensat abans d'actuar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada