dimarts, 24 d’agost del 2010

Anthropological Genetics: Inferring the History of Our Species Through the Analysis of DNA

Un altre estudi signat per Todd Disotell, un expert antropòleg i ferm partidari de la versió "dura" del Fora d'Àfrica.
Ja en són dos en menys de quatre mesos, aquest i un d'anterior anomenat Neandertal Genome: The ins and outs of African genetic diversity, del qual ja en vaig parlar i que citen l'article original del genoma neandertal, publicat per l'equip d'en Pääbo.



Del primer ja en vaig dir quatre coses mig per sobre, perquè de fet, no hi tinc accés. Només vaig poder trobar un blog molt maco que en comentava els resultats i veure algunes figures, a més a més de llegir l'abstract. Resumint, Disotell encapçala la llista dels que es mostren escèptics a l'hora de considerar que els humans moderns no-Africans tenen avantpassats neandertals, i creuen que tot plegat es pot explicar analitzant més genomes d'africans que indicarien que aquests llinatges que ens semblen neandertals en realitat ja existien dins l'Àfrica.
El problema d'aquest estudi és que és teòric, és a dir, l'antropòleg o antropòlegs en qüestió plantegen uns models alternatius que creuen més probables, però que al final queden sobre el paper, perquè no els han dut a la pràctica: no han analitzat cap genoma de cap africà, ni molt menys han seqüenciat més ADN neandertal. Parlant clar: no n'hi ha cap evidència si deixem de banda l'incredulitat i escepticisme d'alguns partidaridaris del Fora d'Àfrica "dur".

Amb aquest segon estudi, en què l'equip de T.R. Disotell cita un altre cop l'estudi del genoma i el seu propi, sembla que, encara que interessant, no ens aporti res de realment nou. Aquí hi tenim l'abstract:

"The genetic material, deoxyribonucleic acid (DNA), contains information about the evolutionary history of life. Both the relationships amongst organisms and the times of their divergence can be inferred from DNA sequences. Anthropological geneticists use DNA sequences to infer the evolutionary history of humans and their primate relatives. We review the basic methodology used to infer these relationships. We then review the anthropological genetic evidence for modern human origins. We conclude that modern humans evolved recently in Africa and then left to colonize the rest of the world within the last 50,000 years, largely replacing the other human groups that they encountered. Modern humans likely exchanged genes with Neanderthals prior to or early during their expansion out of Africa. "

NOTA: [Com que els de Springer són tant simpàtics no permeten la lectura de franc dels seus articles científics, ni tant sols en un miserable PDF, només de la primera pàgina de l'article, per la qual cosa caldria fer un pagament i registrar-s'hi].



L'objectiu d'aquest estudi segurament és recopilar evidència de la genètica per reconstruïr la història de les poblacions d'Homo sapiens i conèixe'n així millor els seus moviments migratoris per tot el planeta.
Encara que sigui informació captivadora, aquest estudi segurament no diu res de nou sobre la història evolutiva dels neandertals i els seus contactes amb nosaltres, o sigui que... no hi ha més remei que continuar esperant!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada