dimecres, 11 d’agost del 2010

Els neandertals contradiuen la Bíblia? (II)

Continuem amb la Bíblia i la seva influència en el món contemporani. Encara que com ja hagi explicat, la Bíblia només se l'aprenen i prenen al peu de la lletra els anomenats creacionistes, hi ha molts científics que diuen no creure-hi i que en canvi també semblen tenir-li certa simpatia. Només cal fer un cop d'ull a la teoria "Fora d'Àfrica" que postula ni més ni menys que tots provenim d'un ADAM i una EVA africans que van viure fa desenes de milers d'anys. Com que ara a més a més sembla que els neandertals s'han afegit a la llista d'avantpassats comuns, caldrà pensar més noms, si pot ser que aquest cop vinguin d'una altra font, que sinó tot queda massa... surrealista.


La qüestió és la següent: els creacionistes que per bé o per mal formen un % important dels lectors potencials de qualsevol estudi sobre els neandertals, creuen que la Bíblia, com a llibre sagrat, conté tota la història de la Humanitat. Totes les respostes. Tots els episodis rellevants que han marcat per sempre la nostra manera de ser. I per tant, dels neandertals també en deu parlar. De fet, hi ha creacionistes que creuen fermament que sí que en parla, i que els considera plenament humans.
Una pàgina web que rep el nom de "Answers in Genesis" conté informació interessant de llegir sobre on i com tracta la Bíblia els neandertals, que segons l'autor/a de la pàgina caldria anomenar H. sapiens neanderthalensis.
Cito un parell de paragràfs que tracten sobre ells, i que no m'han semblat gens dolents:

The Neandertals: Our Worthy Ancestors.

"The fact that most paleoanthropologists believe that the Neandertals were a separate species and that most of them also believe that the Neandertals were able to share genes with modern humans represents a basic inconsistency in the interpretation of the human fossil and genetic evidence. The biblical teaching that humans were created in the image of God and reproduce “after their kind” fits well with the fossil record and with the idea that Neandertals and modern humans are members of the same biblical “kind.”"

Aquest article és una crítica a les conclusions tant dures que van arribar els científics durant els primers desxiframents d'ADNmt: que els neandertals eren una espècie diferent, i com a tals, no podien tenir descendència fèrtil amb els humans moderns.

The Neandertals: Our Worthy Ancestors. Part II.
"The evidence suggests that we need to rethink our attitude toward the Neandertals. All that we could reasonably expect from the fossil and archaeological records supports the full humanity of the Neandertals, our worthy ancestors."
Evidentment, no n'hi ha evidències directes a la Bíblia. En canvi, el que hi ha és l'enterrament de Sara, la dona d'Abraham en una cova molt propera (o la mateixa) d'on s'hi van enterrar neandertals i humans moderns que van viure a l'Orient mitjà. Això ja és per l'autor una mostra que els neandertals eren tant humans com el propi Abraham.

No em sembla malament del tot, això de buscar semblances de comportament entre els humans (o àngels, nefilims, semidéus...) que surten a la Bíblia i els neandertals, com ara els enterraments, i d'aquí arribar a la conclusió que el comportament neandertal era plenament humà. En sembla una mica rebuscat, però interessant al cap i a la fi, si t'agraden els llibres gruixuts i plens de fantasia.

Els següents manuscrits creacionistes tractant el tema neandertal van venir seguits -un darrere l'altre- pocs dies després de la publicació del genoma neandertal, el dia 7 de maig del 2010.

El primer, titolat: Bible contradicts human, neandertal link cita el passatge bíblic que parlava dels Nefilim:

"When man began to multiply on the face of the land and daughters were born to them, the sons of God saw that the daughters of man were attractive. And they took as their wives any they chose... The Nephalim were on the earth in those days, and also afterward, when the sons of God came in to the daughters of man and they bore children to them." -Gènesi 6:1-4

El passatge és difícil d'entendre, però els motius que fan pensar a l'autor del manuscrit que aquesta cita tracta directament del "link" entre neandertals i humans moderns és que el resultat d'aquesta unió es va començar a dispersar ràpidament per tota la terra i l'heterogeneitat de la població humana va augmentar, impedint les conseqüències de l'incest.

El següent manuscrit, publicat el dia 19 de maig, porta aquest altre títol tant original: Bible does not contradict human, neanderthal link i... hi deu haver un error, perquè diu exactament el mateix!!! Suposo que algun dels dos és el fals... i l'atre deu haver estat esborrat i perdut per sempre, com el crani de Kebara II.

En què quedem, que els neandertals contradiuen o no contradiuen la Bíblia? Tot el que tenim només és un paràgraf de 4-5 línies esotèriques i enravassades que només revelen la imaginació que poden arribar a tenir els moderns, i que no serveixen ni per fer-se'n una bola de paper per eixugar-se el cul. Va no, no s'ha de ser tant dur: es pot dir que no serveixen ni per explicar contes a la vora del foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada