divendres, 13 d’agost del 2010

Els neandertals de Frank Frazetta

Frank Frazetta era un famós dibuixant de còmics que un bon dia va decidir dedicar uns instants de la seva vida als neandertals.

El nom el conec des de fa almenys 4 anys, però mai no m'havia parat a pensar que fos d'un dibuixant... fins fa una setmana, que se'm va encendre la bombeta.
Els còmics que incorporen els neandertals -o algun personatge amb trets facials que ens els recorden- són més comuns del que pensem, tal com es pot comprovar al blog "El neandertal tonto, qué timo!" on s'hi poden trobar uns quants còmics amb almenys un personatge neandertal (o mig neandertal).

El còmic de Frank Frazetta anomenat "Neanderthal" no és pas massa llarg. Tampoc no inclou diàlegs, només sorolls d'animals i crits (fa pudor de Guerre...). Per tant, el lector haurà de fer servir la intuició per descobrir l'argument. La meva intuïcio em diu que és ben simple -neandertal té gana, busca menjar però bèsties molt perilloses, neandertals fan grup de cacera, neandertals molta por, neandertals marxen al camp de batalla, neandertals patizambos amb cahiporres, criden simis com, neand... moderns!?!!! Cova, pintades? Fi.




Aquí el teniu amb imatges (clic per veure-les en detall), però si el us el voleu descarregar en qualsevol altre format, només heu de surfejar una mica per internet i ho trobareu de seguida.
El còmic en teoria ja té uns quants anys, i s'ha de reconèixer que el senyor Frazetta és un bon dibuixant. Però bon dibuixant no vol dir entès en neandertals. Ni molt menys respectuós amb neandertals.

Reconec que podria ser (molt) pitjor. Frazetta com a mínim ha tingut la decència de dotar-los de bipedalisme, taparrabos i sentiments passatgers. Poca cosa més, per això. Ni parlen, ni tenen cap mostra d'art ni interès fora d'allò que no sigui la lluita lliure, es peguen entre ells, babegen...

És, en definitiva, un intent d'aproximació molt pobre (i avorrit) del que era un clan neandertal, que ens fa pensar en aquells neandertals HORRIBLES i FASTIGOSOS que s'han vist a la gran pantalla, com els de la Guerre i els del documental de l'any 2001 "Neanderthal". Frank Frazetta ens vol fer conèixer que en el món dels còmics tampoc no s'han quedat enrere en aquesta competició de " a veure qui la fa més grossa".

4 comentaris:

  1. A medio camino entre los trolls nórdicos y los orcos de Tolkien XD.

    ResponElimina
  2. Hi estic d'acord, és un cómic bastant monstruós, i avorrit. Fins i tot els trolls i els orcos saben parlar no? xD

    ResponElimina
  3. Sí, i fins i tot els trolls i els orcos poden estar contents. Aquests neandertals sembla que només mostren els seus sentiments quan estan enrabiats o tristos, quina vida més avorrida!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc que fer una aclaració: Frazetta no es el autor d'aquest comic. Es un comic basat en una il.lustració de Frank Frazetta dels anys 60 publicada a la revista Creepy. Frazetta es un nom mític pels aficionats al comic i la il.lustració: va ser el creador de la imagtge de Conan el barbar que tots coneixem i per molta gent, el millor il.lustrador de fantasía de la historia. Va morir en maig del 2010, amb 82 anys. Volia aclarar aixó perquè es de justicia. Gràcies.

      Elimina