dimecres, 8 de setembre del 2010

[MÉS GENOMA] L'estudi d'en Jeffrey Long sortirà a la llum al novembre!

A finals d'abril d'aquest mateix any, Jeffrey Long i altres científics de la Universitat de New Mexico, van anunciar que havien trobat indicis d'encreuament amb homínids més arcaics quan les poblacions d'humans moderns van sortir d'Àfrica. En aquest estudi, que encara no s'havia publicat enlloc, però que va ser presentat en una conferència, s'hi havien estudiat 2.000 individus procedents de 100 poblacions humanes diferents. El que més els va sorprendre en analitzar l'ADN d'aquestes poblacions és que per a alguns marcadors genètics, la diversitat fos més alta en els no-africans que en els africans, cosa que no hauria de ser així si seguim el model del fora d'Àfrica, on els no-africans seríem un subgrup d'africans, i per tant, la diversitat hauria de ser més gran al continent Africà, però el cas és que no és així. Els autors creuen que l'explicació més probable és que els no-africans es van encreuar amb altres homínids més arcaics, fet que explicaria aquest augment de la diversitat per a certes regions del genoma.
Les queixes que va rebre aquest estudi van ser que no s'havia publicat enlloc (i per tant era impossible analtizar les dades i contrastar-les) i que encara no s'havia publicat l'estudi del genoma neandertal.



FINALMENT! PER FI! Els autors publicaran aquest genial estudi (però és de pagament, només n'he pogut trobar l'abstract, sempre queda l'esperança que en Hawks en faci un bon resum al seu blog) suposadament al novembre (encara falta, prenguem-nos-ho en calma) a la trobada anual de l'American Society of Human Genetics (ASHG), on s'hi exposaran els estudis més interessants de l'any sobre genètica humana.

Els autors hi han incorporat les dades de la publicació del genoma neandertal, que evidentment reforcen els seus models formulats per explicar la diversitat observada en els no-africans.
La premsa encara no n'ha dit res, ho he trobat al blog d'en Dienekes.
Jefrey Long i companyia van rebre molt positivament els resultats del genoma neandertal, que indiquen cert nivell d'encreuament, dient que: sorprenentment, han trobat (referint-se a en Pääbo i cia) exactament el mateix que nosaltres!
En aquest estudi s'han predit, no un, sinó dos encreuaments amb humans arcaics: el primer, fa 60.000 anys a l'Orient mitjà, i el segon, en fa 45.000 a l'est d'Àsia.
Com que els neandertals no hi van viure mai, a l'est d'Àsia (o almenys no se'n té constantància fins ara) és de suposar que aquest segon encreuament de fa 45.000 va tenir alguna cosa a veure amb els H. erectus, els Hòbbits, la senyora X, o fins i tot un homínid nou que encara hem de descobrir.

3 comentaris:

  1. Mmmm... creo que podré hacerme con él cuando salga. Cuando lo tenga, os lo paso (si os interesa), aunque será complicado de leer (lo es hasta para mi, que "se supone" que conozco del tema).

    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Hola Éowyn :)

    Seria molt interessant poder comentar l'estudi aquí. No et preocupis, que ja em vaig llegir el de A Draft Sequence... i no vaig ser capaç d'entendre-ho tot, tenia molts dubtes, i en Millán em va explicar algunes coses, com per exemple els temps de divergència que es donaven entre neandertals i h.moderns.

    I si l'estudi no s'entén sempre tenim la possibilitat de llegir el que diu la premsa, encara que tinc la sensació que els periodistes tampoc no ho entenen del tot i es limiten a explotar les conclusions més "sensacionals".

    ResponElimina