dissabte, 25 de setembre de 2010

[ÚLTIMA HORA] En Pääbo vol analitzar l'ADN de l'individu de la Cova Foradà

El famosíssim encara Anònim, el neandertal més complet trobat mai a la península ibèrica i datat en uns 40.000 anys a la Cova Foradà de Oliva (València) ha atret l'interès del departament d'antropologia de la Max Planck.Gràcies al seu excel·lent estat de conservació, el nostre Anònim (ja seria hora de buscar-li un nom, no trobeu?) ens podria proporcionar ADN neandertal en molt bon estat. L'equip d'en Pääbo, pioner en la recuperació d'ADN neandertal, ha dit que volia estudiar-ne l'ADN per saber-ne els orígens, i també els isòtops radioactius i els nivells de carboni i nitrògen, que ens poden indicar quin era el menú de l'Anònim i si estava en bona forma o pel contrari, passava molta fam.

Qüestions com aquestes obriran portes per saber quins motius van portar a l'extinció els neandertals, fa uns 30.000 anys. També seria molt interessant poder esbrinar el sexe de l'Anònim, encara desconegut.

El descobridor d'aquest faraó (o faraona) neandertal, l'arqueòleg valencià José Aparicio no n'ha volgut facilitar cap detall fins a la propera roda de premsa, que esperem que sigui ben aviat.Quina notícia tant rematadament bona!! Analitzar l'ADN d'un neandertal de 40.000 anys gairebé sencer podria ampliar molt els coneixements que en tenim, no només genètics sinó també històrics i demogràfics. Tant de bo l'equip d'el nostre Svante es posi a treballar de seguida i aviat poguem conèixer el veritable rostre del nostre Anònim.


Font:

http://www.lasprovincias.es/v/20100925/culturas/padres-genoma-neandertal-piden-20100925.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada