dijous, 7 d’abril del 2011

ADNmt de la Cova del Gegant

La mandíbula neandertal trobada a la Cova del Gegant a Sitges (Barna) va ser recentment analitzada com cal i datada en 53.200 anys. Aquesta mandíbula es sospitava que havia sigut part del que un dia va ser un neandertal perquè entre d'altres coses, no tenia barbeta, aquell tret tant característic dels moderns. Ara, però, se n'ha volgut analitzar l'ADNmt per estar-ne més segurs.



Tot i les mides més aviat curtes de la seqüència que se n'ha pogut extreure (52 parells de bases de no res), els anàlisis han estat possibles, i els resultats indiquen que les prediccions inicials anaven pel bon camí: efectivament, es tracta d'un neandertal normal i corrent, ben agermanat amb la dotzena o més de neandertals dels quals se n'ha seqüenciat l'ADNmt.

Tal com ja ens va explicar Lalueza al seu llibre "Genes de Neandertal" l'ADNmt neandertal porta unes quantes marques ben específiques que només es troben en el llinatge neander. Tampoc no és gens sorprenent que aquell sitgerenc de més de 50.000 anys fos neandertal de cap a peus, perquè els HAM encara estaven fent muntanyisme en algun indret d'Europa de l'est en aquestes dates. Ep, però encara no ho sabem tot, d'aquest individu! De fet, no en sabem res, per tant, crideu ben fort amb mi: NU-CLE-AR! NU-CLE-AR! NU-CLE-AR!


FONT:

http://www.springerlink.com/content/r75834m15j14t481/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada