divendres, 2 de juliol del 2010

Nikolai Valuev, el neandertal vivent?

Un exemple més que la neandertalitat ocupa totes les esferes del món modern el trobem en un boxejador de nom Nikolai Valuev.
Una mica de biografia: Nikolai va néixer el 21 d'agost del 1973 a la Unió Soviètica. Sembla que això de l'esport ho porta a la sang des que va sortir de l'ou: abans de dedicar-se al seu esport preferit i actual, la boxa, va ser basquetbolista i llançador de disc. L'any 1993 va saltar al ring per primera vegada i des de llavors una pluja de victòries, i també derrotes han caracteritzat la seva carrera esportiva.
El que més impressiona d 'en Valuev és el seu físic, i és que amb els seus 2,13 metres d'alçada i 150 quilos, és la última persona que voldries veure enfadada amb tu.
Hi ha altres coses, a part de físic, que també impressionen d'aquest GRAN boxejador, per exemple, la forma del crani:

Aquí el tenim... afaitant-se.

Un heroi no es valora per la força dels seus músculs, sinó per la força del seu cor, i en Nikolai ens demostra que (també) el té enorme.

Com es pot observar, només és el crani. El nas, la barbeta i la resta del cos (si deixem de banda els 2,13 metres i la força descomunal) no semblen mostrar cap rastre de neandertalitat.
Aquest crani tan especial ha fet que Nikolai es guanyés l'àlies de "neandertal", com no podia ser de cap altra manera. Però és realment un neandertal vivent, o només un altre mite, com va passar amb el pobre Azzo?
La recerca que he fet sembla inclinar-se cap a la segona opció. Nikolai pateix acromegalia.
L'acromegàlia o gigantisme ve produïda per un excés de producció d'hormona del creixement a la glàndula pituïtària, i que pot resultar en malformacions del crani, altres desfiguracions, i en el pitjor dels casos, la mort prematura. Tots sabem que en això de gigantisme el nostre Nikolai no es queda enrere, mentre que la majoria de neandertals no superaven l'1,70. Per tant, un altre mite desmontat.

Perquè no ens quedem tant decebuts amb el nostre ex-neandertal vivent, hi ha una dada curiosa del genoma neandertal: la displàsia cleidocranial és una malaltia que afecta el crani, els ossos de l'espatlla i la clavícula, i que pateixen les persones amb mutacions en el gen RUN-X. Curiosament aquest gen cau dins la llista d'aquells gens específics dels humans moderns, i les persones que pateixen aquestes mutacions acaben tenint un aspecte que s'assembla força al dels neandertals, que com sabem, tenien certes variacions en l'esquelet, sobretot al crani.
En veure el cap d'en Nikolai, de seguida he pensat en aquesta possibilitat, però es veu que no, que el nostre gegant no és cap neander infiltrat, per més músculs i poc front que tingui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada