divendres, 19 de març del 2010

Neandertals al Facebook JA!

Tal com les prediccions anuncien, els neandertals aviat ens resultaran ben familiars i atractius, tant atractius, que ens penjarem fotos seves a la pedra angular de tota societat civilitazada: el Facebook.

Aquesta vegada, però, no es tracta pas d'unes simples fotos, sinó d'un grup que denuncia el suposat genocidi dels neandertals per part dels moderns. El grup, anomenat "Condemners of Neanderthal genocide by modern humans", compta amb 883 membres adherits, que no és pas poc, i amb una entrada força provocadora: els fundadors creuen que els moderns van assassinar sense pietat els nostres neandertals.
Bé, la veritat és que no en tenim cap prova directa -excepte la costella de Shanidar 3- però fent un repasset de la història de la humanitat, haig de confessar que no m'estranyaria gaire, tot i que jo no crec pas que passés això, almenys no a gran escala. I espero no equivocar-me, em sentiria molt malament, i quan em sento malament em clavo cops de puny a la barbeta, perquè se m'encongeixi.

Hi estigueu d'acord o no, aquest grup demostra una gran afició que esdevé vocacional pels neandertals i només per això ja mereix ser inclòs ipso facto a la vostra llista d'amistats:

http://www.facebook.com/group.php?v=wall&viewas=0&gid=5232829283

4 comentaris:

  1. te'n faries creus. ara el grup en qüestió és ple de turcs que se n'han fet membres parodiant el tema del genocidi armeni. el dia en que uns bons neanders facin un sopar amb genocides diversos d'aquesta mena, espero que convidin :)

    ResponElimina
  2. Hola lorajoler,

    Quina pena que existeixi gent així... estaria bé això del sopar, sembla que els neander ho tenien força acceptat això del canibalisme!

    ResponElimina
  3. Que per cert, he arribat al teu blog per casualitat. Hi ha gent que en pensa que en tinc alguns trets "neandertals" i mira em va fer gràcia i vaig començar a investigar, i haig de confessar que no, que sóc un sapiens clàssic estàndard, però m'estic llegint el teu blog de cap a peus. Està molt bé i moltes felicitacions.

    Vaig ja pel juny de 2010, al·lucino que estiguis fent dret. Espero que de totes maneres, potser d'aquí uns anys quan hagi escampat la crisi una mica i t'hagis col·locat laboralment, però que algun dia et treguis història per la UNED o antropologia i t'especialitzis en aquests estimats neanders que són part de nosaltres. Perquè en la meva opinió tens MOLTS més coneixements que molts estudiants d'història.

    Doncs això, moltes felicitacions pel blog!

    ResponElimina
  4. "Que per cert, he arribat al teu blog per casualitat. Hi ha gent que en pensa que en tinc alguns trets "neandertals" i mira em va fer gràcia i vaig començar a investigar, i haig de confessar que no, que sóc un sapiens clàssic estàndard, però m'estic llegint el teu blog de cap a peus. Està molt bé i moltes felicitacions."

    El meu blog fa servir un estil molt personal (i de vegades esbojarrat, ho reconec) però gràcies per les felicitacions, m'animen a continuar informant al món dels meus temes preferits :)

    "Vaig ja pel juny de 2010, al·lucino que estiguis fent dret. Espero que de totes maneres, potser d'aquí uns anys quan hagi escampat la crisi una mica i t'hagis col·locat laboralment, però que algun dia et treguis història per la UNED o antropologia i t'especialitzis en aquests estimats neanders que són part de nosaltres. Perquè en la meva opinió tens MOLTS més coneixements que molts estudiants d'història."

    Uooo encara et queden uns quants posts eh! Estic a punt d'arribar als 500. En realitat tinc pensat fer alguna cosa relacionada amb l'antropologia, però no sé ni quan ni on, la meva vida és una mica caòtica. M'encantaria poder excavar en algun lloc, però al no tenir els coneixements bàsics d'antropologia penso que no m'hi voldran; ja vaig enviar a en Raul Bartrolí (la llegenda de l'abric romaní, no sé si ja hi has arribat) per excavar a l'abric l'estiu passat, i em va dir que no perquè estaven retallant el pressupost per la crisi i que només hi hauria els antropòlegs justos.

    "Perquè en la meva opinió tens MOLTS més coneixements que molts estudiants d'història. "

    Voldràs dir prehistòria, perquè de l'edat antiga en endavant... la meva ignorància va d'aquí a la lluna. La prehistòria, i sobretot els homínids com els neandertals, és un tema que dóna per molt, perquè com estàs veient cada setmana hi ha notícies, i més ara que tenim el seu ADN!

    "Doncs això, moltes felicitacions pel blog!"

    Gràcies! :D

    ResponElimina