dilluns, 29 de març de 2010

Llocs d'obligada visita per estar al dia

Una llista curtíssima d'alguns llocs molt interessants que cal visitar sovint (3 cops per setmana com a mínim) si hom vol estar ben informat de les darreres noves neandertalianes:

-Google news: FRG: Fàcil i ràpid i gratuït. Tot i així, hi trobeu molt d'articles broça que es multipliquen com els bacteris que incuben l'ADN neandertal al laboratori de la Central, ho reconec. Me n'oblidava! Hi heu d'entrar la paraula "neanderthal", amb H.
-John Hawks weblog: El nostre Hawks, actualitza el seu blog unes quantes vegades cada dia. Sigui on sigui, ell sempre ens escriu i explica amb el seu to humorístic les últimes descobertes sobre neandertals i també tots els altres homínids. En Hawks també és un gran artista, l'altre dia va dibuixar la Chapelle, de carn i ossos, i vaig quedar impressionada. A la portada del seu blog hi té el dibuix d'un simpàtic neandertal pèl-roig. Només per això ja es mereix una visita obligada.
-Mundo Neandertal: L'autor d'aquest blog, de nom Martin Cagliari és un periodista argentí neandertalòfil fins el moll de l'os (d'aquí poc li haig de dedicar un post, com a bon amant dels neandertals que és). En Martin actualitza el seu blog cada dos per tres, resumeix i tradueix tots els articles que parlen, no només sobre neandertals, sinó també de tota la família humana (quina feinada!). Gràcies a ell n'he après molt, d'escriure i d'estructurar els continguts de la pàgina (és que la visitava cada dia), i haig de dir que... MARTIN, ETS EL MILLOR, CONTINUA AIXÍ!
-Neandertal total: Ostres tu, no m'ho puc perdonar, amb aquest nom i encara no hi he entrat mai! Ja sé que sembla una contradicció, però diria que toti dir-se així, el blog tracta de tot menys de... neandertals! Tant és, ja en fan propaganda. Ara que hi penso, els títols de les entrades em fan molta gràcia, continueu així nois, que els neandertals també hi són per alegrar-nos el dia!
-El Paleofreak: Un expert en prehistòria. Els neandertals hi surten de tant en tant al seu blog, i ell (crec que és un home) comenta sovint a Mundo Neandertal. El seu blog és interessant, però només un consell: si sou molt multirregionalistes, no hi entreu.
-Dienekes: Notícies ben detallades sobre evolució humana, no només neandertals. És un blog molt famós d'antropologia, on hi he anat a parar unes quantes vegades per casualitat.
-Mathilda's anthropology weblog: Un altre bon partit. La Mathilda (si es diu així, l'autor) comenta tots i cada un dels articles nous que surten sobre la família humana.
-Evolucionarios: Notícies sobre tots els temes relacionats amb l'evolució. Els neandertals hi surten de tant en tant.
-Hartmut Zaender: És un pintor alemany? que ha retrat els caps d'uns quants homínids, entre els quals hi ha els neandertals, amb molt de realisme. Per visitar més reconstruccions sobre neandertals, podeu visitar la web dels germans bessons Kennis & Kennis i evidentment, la d'en John Gurche.
-La web de la Central (Institut Max Planck), on en teoria hi ha de sortir l'anunciament del genoma completat. Els últims articles publicats són del 2008, i des de llavors, que els neandertals i el seu ADN són un misteri! http://www.eva.mpg.de/neandertal/
-IPHES: Web de la URV on s'hi van actualitzant notícies sobre CAPELLADES!
-Roudier Néandertal: Blog d'un dibuixant francès neandertalòfil (li haig de dedicar un post aviat, també), on s'hi veuen unes il·lustracions de còmics que fan posar la pell de gallina. La meva pena més gran és que aquests còmics només es venen a França i no sé com aconseguir-los.

Aquests són els primers que m'han vingut al cap, però que sapigueu que n'hi ha molts i molts més. A tots i cada un d'ells vull donar el meu sincer agraïment per haver-me ajudat a formar-me com a persona i com a neandertalòfila que sóc durant tots aquets anys.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada