dimecres, 31 de març del 2010

Artistes: Emmanuel Róudier


Qui és l'autor d'aquestes impressionants i emotives, de tant emotives que gairebé em fan plorar d'emoció, vinyetes? Ho vaig descobrir, per fi! El seu nom és Emmanuel Róudier, i és un dibuixant de còmics francès. De dibuixants de comics que escriguin en francès n'hi ha molts (pensem en els arxiconeguts Astèrix i Obèlix, Tintín, etc) però de dibuixants de còmics francesos que tinguin neandertals co ma protagonistes de les seves vinyetes... només he trobat en Róudier.

Els seus dibuixos freguen la perfecció, a més a més. És el DaVinci neandertalòfil, i ja va pel tercer volum, de la història d'un clan neandertal. El que hi diuen les vinyetes, no ho he pogut entendre a la perfecció -coneixements nuls de francès- però la idea principal sí, i haig de confessar que en Róudier sembla ben informat, no escriu bestieses, què va, ell intenta reconstruir la vida d'aquells homes i dones fascinants amb tots els detalls i realisme que li són possibles. I realment ho aconsegueix. Els neandertals, sense convertir-se en goril·les caníbals, conserven la seva essència, consolidada per unes condicions molt dures.

Hi ha una cosa que m'ha cridat l'atenció, i és que la idea de la propera pel·lícula d'en Malaterre, que en teoria s'estrenava avui, aquella del dernier Néandertal, és una adaptació a un còmic d'en Róudier. Una petita diferència que he notat, però, és que mentre els protagonistes del còmic no arriben als 8 anyets, els de la pel·lícula ja són uns homínids amb pèl a l'entrecuix. I ara! Deu ser perquè els nens de 8 anys normalment es dediquen a jugar jocs innocents, mentre que els homínids amb pèl a l'entrecuix... no estan per innocentades, oi, Malaterre? Si tothom ho sap que, quan hi ha una adaptació, el llibre és mil vegades millor que la pel·lícula. No és pas cap teoria, és una llei del món sàpiens.

Però deixem en Malaterre i centrem-nos amb el nostre dibuixant de còmics: les il·lustracions són gairebé immillorables, els diàlegs, força ben parits pel que he vist, i l'ambientació, molt realista. No sabreu de què estic parlant, ni m'entendreu fins que no ho veieu amb els vostres propis ulls: la veritat, a només un clic:
http://roudier-neandertal.blogspot.com/ Un clic, i la vostra vida canviarà per sempre.

I ara direu: UAU, I COM PUC ACONSEGUIR AQUESTS MERAVELLOSOS CÒMICS? ON? ON? ON? I jo us respondre amb amargor, que el nostre Róudier pot ser tot un fenòmen a França, però que fora d'allà, els seus còmics no es venen. No els he pogut trobar a cap llibreria catalana. Si els voleu, crec que s'haurien d'encarregar a l'Amazon o la l'Fnac. És una pena que tinguin tant poca difusió. De totes maneres, ell sempre pensa en els seus lectors i penja 2-3 vinyetes de cada un dels tres còmics que ha escrit fins ara. Espero que la gent s'animi i en Róudier sigui el proper Uderzo o Hergé, i que els seus còmics puguin arribar a tot el món, ens ho mereixem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada