dijous, 11 de març de 2010

Anuncis per a neandertals

Ben rara és l'ocasió que veiem a la tele, sigui el canal que sigui, sortir alguna cosa relacionada amb els neandertals. Segurament a la majoria de televidents això els deu importar ben poc, però no és pas el meu cas; em faria il·lusió que de tant en tant, encara que fos un documental de tercera emès diumenge al vespre, poder veure alguna cosa mínimament neandertal a la TV, que per cert, n'he perdut gairebé tot l'interès, només miro la Riera quan dino, i encara per inèrcia.
Els europeus de més al nord, en canvi -sobretot els francesos-, semblen ser més neandertalòfils que els mediterranis. Ho dic perquè de tots els documentals trobats, la meitat són francesos, i l'altra meitat britànics i/o alemanys. Només n'he trobat un d'italià.
Però no vull pas parlar de documentals, sinó d'anuncis. N'he trobat un parell de molt graciosos que juguen amb l'estereotip de cavernícoles que tenen els neandertals.

El primer és més vell que la Chapelle, i fa referència a la barba. Es tracta ni més ni menys que d'una crema per afaitar-se. Els anunciants donen per suposat que els neandertals devien tenir unes barbes molt llargues i espesses--devia ser ben cert, però també en tenien els moderns d'aquell temps-- i aplicant aquesta cremeta de no res, el neandertal en qüestió es transformaria de cop en un modern i elegant home de negocis.

Jo no sé què ha d'envenjar-li el neandertal a un fred home de negocis, crec que vivia molt més la vida un neandertal d'aquell temps que un executiu tancat no sé quantes hores dins d'una oficina -encara que portés barba- però els de l'anunci no deuen opinar el mateix.


El següent anunci, de la casa Geico (una companyia d'assegurances de cotxes), tracta sobre un simpàtic neandertal vestit de modern --això fa pensar en aquell experiment que tant intrigats té la majoria d'antropòlegs, que consistiria en ficar un neandertal ben vestit dins del metro per veure si les senyoretes cridarien o no-- que fa cara de no entendre absolutament res mentre passeja per l'aeroport, fins que es troba un cartell que li crida l'atenció on hi posa "tant fàcil, que fins i tot un cavernícola ho podria fer". El que jo no acabo d'entendre és què hi té a veure el neandertal amb les assegurances de cotxes, ni què hi fa passejant-se a l'aeroport , però bé, la cara de desorientat que feia el neandertal vestit amb aquell maletí i amb rellotge i tot, m'ha fet gràcia. Aquí us deixo l'enllaç perquè rigueu una estona: http://www.youtube.com/watch?v=H02iwWCrXew

I per acabar, parlarem de dents. Es tracta d'una clínica dental anomenada Neardental, situada a Cadis (lloc hi van viure els últims neandertals). Fixeu-vos-hi bé: hi ha un petit error d'escriptura, que els de la clínica ja deuen haver comès intencionadament, però que molta gent coment inconscientment a l'hora de parlar sobre els neandertals, als quals anomena neardentals, literalment "prop d'allò dental", o sigui, un nom excel·lent que jo també hagués posat a la meva clínica si fos dentista.
La clínica neardental ja la vaig descobrir fa temps, però no sé si té gaire èxit. La única cosa que sé és que amb un nom així, perdria la por per sempre d'anar a cal dentista.

Els neandertals els trobem per tot arreu. Què faríem en sense ells?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada