divendres, 27 de maig de 2011

[VISCA!] Els neandertals d'El Sidrón reben 360.000€

Bones notícies per a tots els neandertalòfils, sobretot pels d'Astúries: d'ara en endavant, el Sidrón comptarà amb un sac de 360.000 euros (uns 60 milions de les antigues pessetes) per continuar endavant amb les investigacions neandertalianes, a nivell genètic, arqueològic, antropològic i geològic.



Els diners han arribat des del Consell de Govern asturià, i de ben segur que han fet saltar d'alegria tots els científics i col·laboradors que treballen en un lloc tant únic com és el jaciment del Sidrón, entre els quals s'hi troben Carles Lalueza, Antonio Rosas, i probablement J.L.Arsuaga, que esperem que tot plegat li serveixi d'inspiració per escriure un altre llibre.

Aquesta xifra prou respectable, i més encara en temps de crisi, permetrà cobrir les investigacions durant 4 anys més. Recordem que el govern asturià havia tancat gairebé del tot l'aixeta per finançar la investigació, i els diners només queien de gota en gota a l'estiu passat, quan uns 10-12 arqueòlegs amb les seves granotes van haver de fer tota la campanya d'excavacions al jaciment fred i fosc en poc més d'una setmana.

Esperem que amb aquesta renovació monetària, Carles Lalueza pugui dur a terme el seu Projecte de Diversitat Neandertal, que es puguin seqüenciar uns quants genomes nuclears més de neandertals, que poguem investigar més a fons de quina manera van viure i morir, i en definitiva, que ens poguem endinsar com mai dins del món neandertal. Segur, segur que ens esperen moltes sopreses en els propers mesos, que tots esperem tant impacientment.



Ja ho va dir en Carles: un projecte tant interessant segur que obtindria els fons de seguida. COLLONUUUUUUUTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!


FONT:

http://www.elcomercio.es/v/20110526/cultura/cultura-inyecta-euros-investigaciones-20110526.html

1 comentari:

  1. Qué buena noticia!!

    Seguro que aparecen nuevos datos que darán mucho que hablar!!

    saludos.

    ResponElimina