El neandertal de La Safor de 40.000 anys apodat "Arale" es va sotmetre a un TAC dijous passat, al Capio Hospital General de Catalunya (HGC) de Sant Cugat. El procediment del TAC no sé ben bé en què consisteix, perquè val a dir que només me n'he fet un a la vida, i no em trobava en massa bones condicions que diguem. Pel que es veu a la imatge, el TAC és com un embut on s'hi fa passar el cos, mort o viu, i allà dins se n'estudien els ossos, que sabem que es troben en molt bon estat en el cas de l'Arale, un fet força excepcional.
Aquí la veiem entrant dins de l'embut per sotmetre's al TAC
El TAC de moment no ha revelat detalls de l'esquelet de l'Arale, que es troba cobert pel bloc de pedra, i servirà principalment per esbrinar com es troba l'estructura òssia del/la nostra protagonista, i que alhora ajudarà a triar el millor procediment per extreure l'Arale (o el que en queda) de dins del bloc.
L'estudi exhaustiu es durà a terme a la UAB a càrrec d'antropòlegs com ara Eulàlia Subirà, que n'estudiaran tots els aspectes possibles i imaginables, des de la llargada de l'arrel d'un ullal fins a la preuada doble hèlix que podria estar molt ben conservada, i que ja han demanat els de l'institut Max Planck. Posteriorment, l'Arale serà "restaurat" com si fos una casa vella i plena d'esquerdes a l'Institut Català de Paleoecologia Humana, a Tarragona.
Ens espera un any ple d'episodis molt divertits i d'aventures protagonitzades pel robot neandertal Arale.
FONT:
http://www.cugat.cat/noticies/Societat/60687.htm/el_capio_hgc_fa_un_tac_a_un_neandertal_de_40.000_anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada