dijous, 3 de març del 2011

Neandertals en 3D, què és això!?!?

Un altre invent que confirma que aquests yankees estàn bojos! i hauríem d'afegir-hi: pels neandertals!

Sense voler esperar-se al moment en què la clonació de neandertals obtingui el vist-i-plau, per allà l'any 2100, el que han fet 4 neandertalòfils molt eixerits és dissenyar un neandertal en 3D que ens faria companyia a tothora.



L'explicació és "senzilla": es tracta d'una simple projecció d'una realitat virtual augmentada (AR), elaborada a partir d'imatges generades per ordinador (CGI). És més o menys com un holograma, res que no es pugui comparar amb un iphone que fa fotos i al cap de 30 segons les pots enviar a l'altra banda del planeta, o d'aquell aparell que es van inventar uns japonesos en què, abans d'anar a dormir, podies triar què et venia de gust somniar.

El neandertal reconstruït en 3D és de dimensions força esquifides (uns 15 cm) i es passeja per l'escriptori, ben al costat del ratolí de l'ordinador. No parla, ni babeja, o sigui que ningú no es faci il·lusions (de moment!!) amb aquest projecte pilot.

Aquest neandertalet en 3D malauradament no es pot obtenir fàcilment (repeteixo: de moment!) i només es pot visitar al Museu d'Història Natural. Això no vol dir que si té molt d'èxit alguna empresa pionera decideixi afegir un petit programa de no res als iphones (o l'aparell que estigui de moda en aquell moment, perquè tots sabem que últimament les modes canvien molt depressa) que permeti projectar hologrames en 3D de neandertalets.



I si podem tenir el neandertalet, per què no el neandertalàs? Us imagineu poder projectar en 3D un neandertal de mida real amb parla incorporada? És una idea magnífica, aleshores ja no necessitariem els clons per sentir-nos feliços i acompanyats pels nostres millors amics prehistòrics. És clar, aquest Museu ha volgut ser pioner avisant-nos del que es prepara de cara al segle que ve, que ja seran hologrames neandertalitzats que ens portaran l'esmorzar al llit i ens faran massatges als peus quan estiguem cansats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada