dijous, 17 de febrer del 2011

3 germans

Buscant informació d'Azzo Bassou, un marroquí que va viure fa més de 60 anys i que per molts representa "l'últim neandertal" m'he trobat amb més cares estranyes. En aquest cas, es tracta de 3 germans que recollien broça a la ciutat de Bombay, a la India. El mar que es veu a la imatge és el mar d'Aràbia, i la foto va ser feta l'any 1986.



Deixant de banda les relíquies d'erectus i neandertals, hi ha gent que ha començat a parlar d'hibridació amb ximpanzés per explicar les "anormalitats" que presenten al crani alguns humans moderns, mentre que els més escèptics diuen que tot són casos de patologies i malformacions en el crani, o fins i tot, que són fotos retocades amb el potochop. Doncs a mi no em sembla que aquests germans tinguin una deformació al crani, i en cas de tindre'n cap, l'han heredada tots tres. Això no vol dir ni molt menys que em cregui la hibridació amb ximpanzés, o els neandertals/erectus relíquia. Siguin el que siguin, tots aquests individus especials, com el pobre Azzo, han atret l'atenció d'algun fotògraf, escriptor o antropòleg del primer món, i encara que ara ens semblin espectaculars, la trista veritat és que han acabat morint en un racó.


Font:

http://www.flickr.com/photos/jim4532/2912149210/

4 comentaris:

  1. jejeje

    lo de la hibridació amb ximpanzés és patètic... em sona que algún circ va està torturan a un pobre ximpanzé fent-lo passar pe un hibrid...



    De totes maneres crec que vaig llegir que possiblement hi va haver hibridacions entre els nostres ancestres i els ancestres dels ximpanzés, potser entre austrolopithecus o pre-australopithecus ( com ardipithecus) i els ancestres dels ximpanzés.
    Una hibridació podria explicar conflictes entre les dades que donen els rellotges moleculars ( encara que potser no necessiten cap altra explicació que no sigui la seva baixa fiabilitat), com per exemple a vegades calculen temps de divergència entre els ximpanzés i nosaltres inferiors a les datacions dels fòssils de pre-australopithecus que ja eren bípedes, o més bípedes que els ximpanzés ( i no compleix el principi de parsimonia pensar que els ancestres dels ximpanzés van esdevenir bípedes i altra cop quadrúpedes després).

    També el fet que els ximpanzés comparteixen característiques comunes exclusivament amb goril·les per una banda i amb nosaltres per l'altra, de manera que també entren d'alguna manera en conflicte amb el principi de parsimònia...

    Qui sap! Si va ser possible entre humans durant els derrers centmil anys perquè no podria passar més sovint! :P

    Llàstima que no recordi on vaig llegir aquell article i quines eren les característiques anatòmiques que provocaven entrebancs... si tingués més temps les buscaria!

    ResponElimina
  2. "lo de la hibridació amb ximpanzés és patètic... em sona que algún circ va està torturan a un pobre ximpanzé fent-lo passar pe un hibrid..."

    No sé si et refereixes al cas d'una noia mexicana (ara no recordo com es diu :P) que era molt peluda, i un dels amos d'un circ la va "contractar" per fer espectacles, i de tant en tant la violava. La pobra es va quedar embarassada i no sé què va passar, crec que va morir poc després. Un altre cas de relacions entre goril·les pervertits i humans.

    "De totes maneres crec que vaig llegir que possiblement hi va haver hibridacions entre els nostres ancestres i els ancestres dels ximpanzés, potser entre austrolopithecus o pre-australopithecus ( com ardipithecus) i els ancestres dels ximpanzés."

    Sí, això si que ho vaig llegir. També vaig llegir que les dates de la divergència ximpanzés/humans s'han edarrerit fins als 8 milions d'anys, o sigui que s'haurà de tornar a revisar tot, una "delicadesa" dels molecular clocs:

    http://topnews.net.nz/content/29675-humans-separated-chimpanzees-8-million-years-ago-research

    "( i no compleix el principi de parsimonia pensar que els ancestres dels ximpanzés van esdevenir bípedes i altra cop quadrúpedes després)."

    L'evolució no és gens previsible. Per exemple, fa poc vam saber que el genoma de l'orangutan és més semblant al dels humans que al dels ximpanzés, encara que hauria de ser al revés. Es veu que el genoma de l'orangutan és més "estable" que el del ximpanzé:

    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-12286281

    "També el fet que els ximpanzés comparteixen característiques comunes exclusivament amb goril·les per una banda i amb nosaltres per l'altra, de manera que també entren d'alguna manera en conflicte amb el principi de parsimònia..."

    Com que hi ha tants de conflictes, no m'estranyaria que aquest cas fos l'excepció que confirmés la norma. També havia sentit dir que els ximpanzés podrien ser descendents dels australopitecus, que van tornar als arbres, però si els ximpanzés es van separar de nsoaltres fa 8 milions d'anys, i s'ha dit que els australopitecus es van separar en fa uns 4... difícil.

    "Qui sap! Si va ser possible entre humans durant els derrers centmil anys perquè no podria passar més sovint! :P"

    Seria possible que un humà i un ximpanzé mantinguessin relacions sexuals? Un ximpanzé anomenat Oliver the Humanzee sembla que només es sentia atret per les humanes i passava olímpicament de les femelles ximpanzés. També mostrava actituds estranyes, com ara caminar dret. Quan va morir se'n va analitzar l'ADN i es va trobar que tenia un cromosoma de més:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_%28chimpanzee%29

    També hi han hagut casos de voler aparellar ximpanzés amb dones humanes per veure si es quedaven embarassades, però no se'n té constància de si van arribar a prosperar o no... el nom que haurien rebut aquestes criatures seria "Chuman" de pare ximpanzé i mare humana, i els de mare ximpanzé i pare humà s'anomenarien "Humanzee", una mica com allò dels tigons i els lígers.

    ResponElimina
  3. jejej no jo crec que actualment és completament impossible, sóm massa diferents

    però potser hi va haver un punt en que els avantpassats dels dos llinatges sí que encara podien hibridar

    ResponElimina
  4. Hola, La foto correspon a tres persones amb microcefalia, una anomalia congènita greu que sovint comporta retardament mental.A paisos com la
    Índia són considerats divinitats.(el deu mono, etc, etc)Mes enllà d'aixó res de res.

    ResponElimina