dissabte, 14 de maig del 2011

La Gran Caiguda (13/05/2011)

Ja ho tenen, això, els sistemes informàtics: tant bon punt surten dues notícies simultànies sobre els temps d'extinció neandertal, una protagonitzada per dos cavall(er)s anglesos i el seu mètode apodat com a nul·lafiltració i l'altra per un jaciment neandertal situat a tocar del pol nord on hi ha un fred que pela i amb dates properes als 30.000 anys, la xarxa informàtica que aguanta tot l'entramat de blogs es col·lapsa.



També cal ser comprensiu: per més màquines que siguin, els ordinadors, la xarxa, i internet queden asfixiats per tant de tràfic neandertal i discussions sobreescalfades que acaben socarrimant els circuits. Ni les fredes temperatures de l'àrtic van ser suficients per apaivagar l'incendi que van provocar Higham i els seus. Com a resultat d'això, el sistema, vulgarment parlant, va petar.

Tots els blocaires i interessants en aquest més que interessant debat de l'extinció neandertal vam quedar aïllats dels blogs i els blogs de nosaltres, durant ben bé 24 hores, temps suficient com per refrigerar els sistemes del gran curcircuit que havien patit la nit del 12 de maig de 2011. Aquesta gran caiguda de la xarxa de blogs ha deixat cremades de primer i segon grau a la majoria de blogs més o menys afiliats amb els neandertals: les entrades publicades en els darrers minuts abans de la Gran Caiguda, havien desaparegut davant dels nostres ulls, com per art de màgia, i per postres ens era impossible accedir als nostres blogs.

Afortunadament, tot va tornant a la normalitat de mica en mica, i les entrades desaparegudes han tornat a la dimensió real, després d'haver-se quedat atrapades en una dimensió desconeguda durant gairebé 24 hores. Davant la inseguretat, alguns blocaires han hagut de tornar a escriure les seves entrades i demanar disculpes pels comentaris esborrats (i que encara no han aconseguit tornat de la dimensió desconeguda, esperem que ho facin durant les properes hores).



Com a precaució, no fa cap mal demanar CALMA als neandertalòfils de tot el món, perquè aquest incident no es torni a repetir, i aquest cop amb conseqüències més greus (com ara que l'incendi acabi carbonitzant el blog sencer). Ja sé que és molt difícil, perquè és com si estiguessim a punt de veure la llum del final del camí: som a punt de conèixer per què es van extingir els neandertals, i quan ho van fer. Això és fascinant. D'una espècie humana que fa 50 anys gairebé no en sabíem res, i ara som capaços d'explicar amb pèls i senyals què va passar fa més de 30.000 anys!! És com si des d'aquí estant, els poguéssim contemplar amb els nostres ulls, a través d'una altra dimensió.

2 comentaris:

  1. Yo tengo todo-todo el blog importado en un blog privado en wordpress, por si hubiera una debacle total en blogger, para no perder los posts (además de salvar periodicamente al disco duro).

    ResponElimina
  2. És una bona pensada! No sé pas què passaria si un dia d'aquests veiem que els nostres estimats blogs han desaparegut de la realitat virtual :S

    ResponElimina