dijous, 10 de juny del 2010

Resultats genoma: I aquí hi teniu un poster per penjar-vos-el a l'habitació


És boníssim, no em digueu que no! I divertit, i clàssic, i inoblidable... una petita gran peça d'art. No m'extranyaria gens que darrere seu hi hagués un futur Dalí o DaVinci.
El color, els detalls, les figures, els posats, aquella frase col·locada en vertical en un cantó de la imatge, TOT, tot, TOT. Si no tingués una família tant conservadora i tancada de ment, ara mateix me l'imprimiria i demà el portaria a cal retratista perquè en millorés la qualitat i m'hi posés un marc, de color vermell.
No cal ni que digui que el tema de rerefons (perquè de tema, n'hi ha molt) són els resultats del genoma: el famós 1-4%. No podia ser un 1, 2, 3 o 4; no, havien de ser dos números, i a més a més amb un guionet entremig, té pebrots la cosa.
Parlem una mica de la parelleta de la imatge: ell, que ja el conec de vista de fa temps, però no en sé el nom ni on va viure. I ella, que m'és desconeguda.
El nostre DaVinci ha fet molt bé la seva feina; tot i així hi ha uns quants detalls que dónen una sensació d'antinaturalitat: el primer és el somriure d'ell, molt forçat, i el seu posat rígid. El més normal seria que hi posés una miqueta més d'interès, no? I d'ella, cal dir que també es veu massa rígida i no mostra cap emoció. Que no s'ho passa bé!? I a més a més, és blanca i... rossa! Que no, Dalí, que no, que tothom ho diu, des d'en Hawks fins a en Sawyer, passant per en Martin i la Gemma Aguilera: que eren NEGRES! Si hi ha alguna cosa que es remarca, és que eren de pell fosca, no em pregunteu perquè. No he sentit mai dir si tenien els pits petits o grossos, si eren alts o baixos, si tenien el nas gros o petit, però això de pell fosca és un tema que surt cada vegada que algú parla dels "primers sàpiens". I si algú no em creu, ara mateix us escriuré una frase de la Gemma no para de repetir: "Els NEGRES i PELUTS erem nosaltres, els neandertals eren de pell clara".

Ho has sentit, Leonardo? Peluts i negres. O sigui que de senyoretes rosses i blanques com la neu, depilades de dalt a baix i amb mitges i talons, res de res.
I per acabar, la frase col·locada en vertical: HOMO SAPIENS BITCHES 3. Ho heu vist? Hi ha un 3! I si hi hagués 1, 2, 4, 5... posters més? Ara mateix els buscaré.
El significat de la frase no cal ni traduïr-lo. Altres paraules de l'anglès no, però "bitch" tothom mínimament educat sap què vol dir.
Em sembla que m'estalviaré els comentaris sobre aquesta frase, que ens ve a dir que aquestes dones NEGRES i PELUDES s'ho feien tot, fins i tot els neandertals. OH! Què n'havien de ser, de bitches! Només diré que fent una mica de 69 és perfectament possible que les parelletes també fos invertides, és a dir, que ells fóssin els negres peluts i elles la HOMO NEANDERTHALENSIS BITCHES.

2 comentaris:

  1. Jo no em creuria gaire lo de peluts si la Gemma no ens diu per què ho pensa. De fet la majoria d'africans són molt menys peluts que els europeus, els quals per deriva genètica, o adaptació o qui sap, per contacte amb humans anteriors més peluts, engloben exemplars ben recoberts de pilositat.

    Pel que fa al neandertal, trobo que li falta pèl i sobretot, trobo que li falten quàdriceps, dubto que pogués traslladar àgilment tot el seu pes amb aquestes cames esquifides que li han pintat...

    ResponElimina
  2. No ho sé, suposo que això de peluts ho deien per fer-nos entendre que nosaltres no sempre hem sigut tant "macos".

    La recosntrucció neandertal és de principis de segle, quan encara corrien aquelles teories que es tractava d'un grup de gent malalta o de l'esglaó perdut entre el simi i l'home, per tant, cap credibilitat.

    ResponElimina