dissabte, 5 de juny del 2010

Isaac Asimov - The Ugly Little Boy

Una altra lectura refrescant per aquest estiu que promet ser calorós.
Es tracta d'un dels clàssics i llibres preferits del gran Isaac Asimov, escrit l'any 1958.
Asimov és l'autor de clàssics de ciència ficció per excel·lència, i que molts imitadors de segona han intentat, no ja igualar-lo, sinó superar-lo, el nom del més conegut dels quals comença per S, i que malauradament hem de reconèixer que han fracassat en l'intent. No només això, sinó que [perdoneu-me, em trobo sota els efectes secundaris de la trilogia i és per això que no puc parar de parlar-ne]...................................

El llibre de l'Asimov m'és completament desconegut, però tot d'una hi he caigut, perquè m'ha vingut al cap una imatge d'una portada amb aquest títol "El niño feo, Isaac Asimov", acompanyat de la imatge d'un nen rosset d'ulls blaus que llegia un llibre al costat d'un altre nen morenet i amb faccions de simi. Com que el que buscava en aquell moment era informació sobre els neandertals, avui mateix se m'ha acudit que aquell llibre de l'Asimov debia tractar de neandertals. I efectivament, així és. La sinopsi és més o menys aquesta: un nen neandertal, per un error d'un científic que ha construït una màquina del temps (detalls apart) cau al nostre món, en aquesta època. El pobre neandertal, al qual posen el sobrenom de "Timmie" és rebutjat i mirat amb cara de fàstic per gairebé tothom.

És un debat interessant, i alhora molt informatiu de cara a les possibles intencions de clonació: com serien tractats els neandertals a la nostra societat moderna? A mi em faria moooooooolta il·lusió que tornessin a la vida, però cal ser realista: depenent del tipus de tracte que podrien arribar a patir en aquest món, més val que es quedin on són.

Aquest cop el llibre no es pot previsualitzar... caldrà anar-lo a comprar a la llibreria o demanar-lo prestat en alguna biblioteca.

2 comentaris:

  1. woo, vaig devorar un munt de llibres de l'Asimov, especialment els del detectiu Baley i de la fundació, però no coneixia aquest llibre ( no es gens extrany, ja que va ser tant prolífic), també em sento temptat: ja miraré ales bibliteques!

    Encara que pots comptar, des que el va escriure el coneixement dels neanderthals ha canviat una mica! Tinc fe però en la seva capacitat de plasmar les relacions entre diferents espècies, com ja ha fet en altres llibres entre humans i extraterrestres o robots.

    ResponElimina
  2. Només per l'argument (un nen neandertal al nostre món) ja val la pena anar-lo a buscar :D
    Després si és dolent o no ja ho sabrem, ara que l'Asimov té fama de ser dels bons.

    ResponElimina