dimarts, 12 d’octubre del 2010

AO, el darrer plagi !?!?

Després de llegir diferents opinions i crítiques sobre la última i gairebé invisible pel·lícula d'en Malaterre AO, le dernier Néandertal, me n'he adonat que la cosa està pitjor del que ens pensàvem: ara ja no és que la qualitat del film sigui més que discutible, que els personatges facin el ridícul o que l'argument sigui més pla que una sola de sabata, sinó que podria ser que... FOS UN PLAGI!!!



De fet, és gairebé segur que ho és, i no només això, sinó que sembla que n'està ben orgullosa, de ser-ho; no és com les cançons, que si les plagies i l'autor se n'adona, et poden fer anar a judici.

Abans de dir el títol de la pel·lícula plagiada, i que ha servit de motlle per fer AO, us en donaré unes quantes pistes, perquè sinó, no tindria gràcia. I a més a més, és molt fàcil d'endevinar:

Noms dels personatges principals de la pel·lícula plagiada: Naoh (ell) Ika (ella).
Noms dels personatges principals d'AO: Ao (ell) Aki (ella).

Continuem amb l'argument:

Argument de la pel·lícula plagiada: Un grup de neandertals va a buscar foc i pel camí es troben una tribu de moderns. Un dels neandertals s'enamora d'una moderna pintada de blanc, fan sexe fins al final, i la moderneta es queda amb el bombo .
Argument d'AO: Un neandertal es queda sol al món, i troba un campament de moderns; allà tots el marginen menys una moderna anomenada Aki, també pintada per tot arreu, la qual fuig amb l'AO, s'enamoren i l'Aki es queda amb el bombo.

M'he oblidat de dir que pel camí hi apareixen mamuts, cavalls, i tota aquella fauna que serveix pels decorats, perquè sinó la cosa queda massa explícita, i sempre va bé fer pregar una mica l'audiència, perquè després gaudeixin més les escenes de sexe, que són l'essència de la pel·lícula.

I això és només el que he pogut llegir fins ara, vull dir que segurament hi han moltes més mostres de plagi que he passat per alt.



La pregunta del mil·lió és: Sr. Malaterre: per què ha plagiat La guerre du feu!? Quina necessitat tenia de fer-ho? Quina necessitat hi havia de fer que els noms dels personatges fossin una versió distorsionada dels autèntics? Que l'argument fos el mateix, però orientant-lo a la data d'extinció neandertal?

Massa preguntes i massa poques respostes. Que consti, per això, que amb AO no és el primer cop que es plagia La guerre du feu: els altres meravellosos documentals d'en Malaterre (Homo sapiens i l'Odyssée de l'espèce) també segueixen fils semblants al de la guerre. Deu ser que aquest bon home -i m'atreveixo a dir tots els directors de pel·lículs d'homes prehistòrics- tenen alguna obsessió amb La guerre du feu? Com si aquesta pel·lícula fos una meravella!! Sóc jo, o ens hem tornat tots bojos?!
Com pot ser una meravella una pel·lícula que insulta obertament els neandertals, pintant-los com uns orangutans menjaplàtans sense cap mena d'humanitat, que han d'aprendre dels evolucionadíssims sapientíssims, que dominen bé el foc, parlen molt depressa i tenen "art"? Una pel·lícula que diu que tracta sobre la naturalesa humana -és a dir, de sexe- i poca cosa més? Una pel·lícula sense cap rerefons històric, plena d'errors que farien treure foc pels queixals a qualsevol antropòleg amb dos dits de front, i on es transmet subliminalment el missatge de superioritat dels H. sapiens?! I el pitjor de tot, és que pretén ser realista i científica!
I me n'oblidava: és de l'any de la picor!!!

Com és possible que una pel·lícula així s'hagi plagiat tantes vegades, i encara es continuï plagiant? Que potser això és un missatge dels directors de cinema, com en Malaterre que diuen "ho sento, però ens hem quedat sense idees"? Que potser tot el que hem de veure sobre neandertals ha de ser un fragment tergiversat, maquillat i traduït al francès de la guerre??! Espero que no sigui així, perquè sinó, ja podem anar tancant la paradeta i condemnant els neandertals a viure per sempre dins d'un museu, que és un lloc força segur i discret, però mancat d'emocions i entreteniment, que tant ens en podrien donar, els neandertals, sinf snif...



Com has pogut caure tan baix, Malaterre!! (ara me l'imagino mirant la guerre, amb un paquet de mocadors al costat, per consolar-se).


En aquesta pàgina hi trobareu tot tipus de crítiques i opinions dels qui l'han vista.

6 comentaris:

  1. Ja l'havies vist doncs?
    http://www.cinetube.es/peliculas/drama/ver-pelicula-ao-le-dernier-neandertal.html


    Felicitats per la nova estructura del bloc Maria Àngels! Ara tot és molt més pràctic i clar!

    ResponElimina
  2. No, no l'havia vista per aquí sinó que me l'he descarregada directament, és que si haig d'esperar que es carregi poden passar 40.000 anys... tu també l'has vista ja? Gràcies per l'enllaç, a veure si l'utilitza força gent i fem la punyeta a la llei SINDE :)

    Quina pena que fos tant dolenta... és que gairebé no té ni argument, i hi ha moltes escenes que les podrien haver suprimit, perquè no aporten res a la història i són ofensives...
    la qüestió era fer una altre remake de la guerre du feu perquè els francesos romàntics poguessin fer cincs contra un pensant en les relacions amoroses de "les hommes prehistorics".

    "Felicitats per la nova estructura del bloc Maria Àngels! Ara tot és molt més pràctic i clar! "

    Gràcies! Realment necessitava un canvi, però que em dic Maria Lluïsa i no pas Maria Àngels ;)

    ResponElimina
  3. Jo la vaig acabar de veure a força de voluntar anit! M'ha quedat el dubte de si ha traduït els subtítuls un retardat o si el guionista els volia deixar expressament com a retardats. Imagino que si se'ls otorga el do de la parla és per a que puguin tenir converses mínimament complexes, però en canvi estic segur que cap dàleg de la pel·lícula necessitaria més que grunys, ganyotes i senylar per a ser completament comprensible.
    També m'ha quedat el dubte de les dentadures... les dels neanderthals eren més grans oi?... que a la pel·li estiguin més separades, corcades i desgastades també és una peculiaritat neanderthal que els diferència dels sapiens del paleolític?

    Tampoc em sembla que tingui cap rigor científic la fauna que mostren ( no comentaré l'escena en que l'Ao màgicament convenç una euga, que no té res de cavall salvatge europeu, per a que el nadó s'amamanti), així com el fet que sembla que la extinció dels neanderthals i substitucó per sapiens des del Nord al Sud d'Europa es dona al llarg de la vida del Ao. També el canvi climàtic oi? Però no n'estic segur perquè també juguen amb la latitud i les estacions suposo... de totes maneres l'efecte és el de dura edat de gel al començament, amb ossos polars i tot, i més endevant els pobres protagonistes creuen paratges desèrtics devorats per llengües de foc.

    I que és això que eren traficants d'infants? Hi ha indicis per pensar que les dones acostumaven a canviar de clan ( sempre he imaginat que quan arriben a l'edat reproductiva...). Però que tractéssin als infants com a mercaderíes i els intercanviessin a la força? Au va!
    A més, hi vaig sentir bé quan l'Ao deia que només hi havia una dona reproductora als clans? I quans mascles? Quin sentit té això, si la ratio dels sexes al naixement és la mateixa? A més, no és aquest el comportament dels llops?

    I finalment la malaltia, què vol dir la sang del nas? Se suposa que és epidèmia procedent dels sapiens? Perquè sembla que ja la tinguin abans del primer contacte? O és un tumor? Una malaltia genètica hereditària? O una conmoció cerebral al intentar pensar més del compte? No ho deixen massa clar...

    No m'ha agradat en absolut, ni com a pel·li romàntica no l'han treballat massa... per mi el romanç es caracteritza per la seva simplicitat i patetisme.


    Pel que fa al que comentes: "Felicitats per la nova estructura del bloc Maria Àngels! Ara tot és molt més pràctic i clar! " yaaa perdóóó!!!! Em va envair una sensació d'inseguretat al escriure M.A., però sembla que no va ser prou forta. Tanmateix estic segur que ara recordaré el teu nom, Maria Lluïsa!

    pd: no em sabrà cap greu si a partir d'ara oblides que el meu nom no és Gamarús, Tanoca, Ao...

    ResponElimina
  4. "Jo la vaig acabar de veure a força de voluntar anit! M'ha quedat el dubte de si ha traduït els subtítuls un retardat o si el guionista els volia deixar expressament com a retardats. "

    Hi ha subtítols a la pel·lícula!? :O Quan la vaig mirar de subtítols només n'hi havia al principi, tota la resta era com a la guerre du feu, en què els personatges parlen llengües que no s'entenen i tot s'ha de deduïr pel context.

    "També m'ha quedat el dubte de les dentadures... les dels neanderthals eren més grans oi?... que a la pel·li estiguin més separades, corcades i desgastades també és una peculiaritat neanderthal que els diferència dels sapiens del paleolític?"

    La dentadura de l'AO és exagerada, i a més a més de color groc!! Els neandertals no crec que tinguessin més problemes de càries que els seus contemporanis moderns, el que passa és que es veu que també utiltizaven les dents com una tercera mà, i n'hi havia alguns que les tenien força gastades, com ara Shanidar I, però les dents de l'AO no em semblen realistes, ni molt menys. Em semblen de disfressa barata de carnestoltes.

    "Tampoc em sembla que tingui cap rigor científic la fauna que mostren ( no comentaré l'escena en que l'Ao màgicament convenç una euga, que no té res de cavall salvatge europeu, per a que el nadó s'amamanti)"

    Si hem de buscar rigor científic a la pel·lícula... uuuuuuiiiiiiiii l'únic rigor científic que hi ha és que queda demostrat que el director és un follet verd.

    ResponElimina
  5. "I que és això que eren traficants d'infants? Hi ha indicis per pensar que les dones acostumaven a canviar de clan ( sempre he imaginat que quan arriben a l'edat reproductiva...). Però que tractéssin als infants com a mercaderíes i els intercanviessin a la força? Au va!
    A més, hi vaig sentir bé quan l'Ao deia que només hi havia una dona reproductora als clans? I quans mascles? Quin sentit té això, si la ratio dels sexes al naixement és la mateixa? A més, no és aquest el comportament dels llops?"

    No t'ho prengis massa seriosament. Aquesta escena no la vaig entendre massa, però si és com tu dius, tampoc no s'aguanta per enlloc. És que en Malaterre no en té ni idea, i per mi la única cosa que buscava era mostrar-nos que l'AO les va passar molt magres de petit, però que malgrat això té un gran cor ****OOOOOHHHH****
    Parlant seriosament, no crec que els intercanvis fossin tant forçats. Només cal mirar què fan el 70% de les societats humans que practiquen la patrilocalitat. Separar-se de la familia de cop hauria de ser traumàtic, però això no vol dir que la separació hagués de ser per sempre, ni que anessin a parar amb uns desconeguts. No crec que a les dones neandertals els fes cap gràcia això de regalar les seves filles a desconeguts, després d'haver-les alimentat durant anys!

    ResponElimina
  6. "I finalment la malaltia, què vol dir la sang del nas? Se suposa que és epidèmia procedent dels sapiens? Perquè sembla que ja la tinguin abans del primer contacte? O és un tumor? Una malaltia genètica hereditària? O una conmoció cerebral al intentar pensar més del compte? No ho deixen massa clar..."

    Francament, no en tinc ni idea. Això ja ho va treure (en Malaterre) a Homo sapiens 2005. És una element més de la pel·lícula, com les dents de disfressa barata de l'Ao o les eugues domesticades. Possiblement és per indicar-nos que els neandertals estaven malalts i moribunds, però al final l'AO no es mor pas... tot al contrari: si té forces per travessar tota Europa!!!!!

    "No m'ha agradat en absolut, ni com a pel·li romàntica no l'han treballat massa... per mi el romanç es caracteritza per la seva simplicitat i patetisme."

    El romanç arriba a ser ofensiu: què me'n dius de l'escena de la violació? Quin sentit té, ensenyar l'actriu principal despullada rentant-se i l'AO desesperat per passar-se-la per la pedra? I mira que n'és de previsible (des del principi ja saps que acabaran junts) però és que francament, hi ha escenes que foten fàstic, almenys si no ets un depravat sexual, com el director i el públic al qual anava dirigida la pel·lícula.

    "yaaa perdóóó!!!! Em va envair una sensació d'inseguretat al escriure M.A., però sembla que no va ser prou forta. Tanmateix estic segur que ara recordaré el teu nom, Maria Lluïsa!"

    xD no passa res, si de cas ja em tornaré a posar Maria Lluïsa a l'avatar per evitar possibles confusions!

    ResponElimina