dissabte, 1 de maig del 2010

Pere Arquillué: SuperNarrateur

No sabia qui era aquest tal Pere Arquillué. De fet sí que ho sabia. Ho sé perfectament, i gran part de Catalunya també. El veieu 5 dies a la setmana. Veiem, que jo també el miro sempre que puc. Per tant, és un home molt famós. El cas és que no sabia que aquest tal Pere es deia com es diu, fins que vaig entrar a la pàgina de l'imdb de l'Odyssée de l'espèce. És fàcil que arribats en aquest punt, els lectors pensin: s'ha tornat completament boja, la Mª Lluïsa? O bé: és una broma de mal gust? Tanta neandertalofília no pot ser bona.
Doncs no. La meva follia pot explicar moltes coses, pero no pas això, és a dir, que el tal Pere Aquillué és (va ser, l'any 2003) el narrateur d'aquesta gran saga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Increïble, però cert (segons la imdb). La saga va ser estrenada a França i no precissament en català, sinó en francès, per la qual cosa el nostre Pere no només ha de tenir una veu potent i greu, sinó que el seu nivell de francès ha de ser semblant al d'un natiu.
Mireu, això del francès no ho sé pas, però el que us puc assegurar és que de potent i greu, la seva veu no se'n queda curta. I perquè em creieu, us ho demostraré amb una imatge d'una cara que de ben segur que us resultarà ben familiar, tant familiar com ho pot ser per a mi el crani de La Ferràssia:

Ostres però... si és en Claudi!!!!!!!!! Síííííí oi que si? Ho veieu com no us enganyava? I també va sortir a mar de fons. La seva característica que més crida l'atenció és, sens dubte, la veu, és a dir, que el seu paper de narrateur el devia fer perfecte!
Deixant de banda la veu, els rols que ha fet aquest home a les telenovelesbroça que TV3 sempre s'encarrega de tenir a punt per distreure el TVespectadorbroça mentre s'omple la panxa per allà les 4 de la tarda, quan arriba cansat de la feina o d'on sigui i sense fer servir res més que una neurona, prem el piuet que hi ha situat en un cantó de l'aparell televisiu i seguidament el nº 3 del mandu. Ai però si encara no he acabat la frase! Vull dir que els rols que ha fet aquest home m'han semblat força repugnants. Sempre és el dolent, un dolent sense escrúpols, tant dolent que ningú no el pot igualar: fa el salt, assassina, estafa, enganya, no té principis, és ambiciós, repulsiu, lleig, fa por, molta molta por. Ara que potser a ell ja li van bé aquests rols. I el rol de narrateur? Se'n devia sortir bé, parlant de neandertals, en Claudi? Li van caure bé? I els erectus? Té algun fonament d'antropologia? Ho haig d'esbrinar, valdrà la pena sentir la seva veu d'ogre (amb bon rotllo, eh! Tothom sap que els ogres s'assemblen molt als neandertals, però d'aquest tema n'haig de parlar més endavant) comentant les malifetes dels neander i d'altres homínids i no homínids durant 3/4 d'hora?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada