diumenge, 16 de maig de 2010

La senyora X també hi diu la seva


L'equip d'en Pääbo també està treballant amb l'ADN (nuclear) de l'homínid trobat a Sibèria i datat en uns 40.000 anys, anomenat col·loquialment senyora X.
El que acabo de llegir aquí http://blogs.nature.com/news/thegreatbeyond/2010/05/ancient_human_genome_sequence.html és que aquesta bona dona sembla compartir un avantpassat comú més recent amb els neandertals que amb els humans moderns, amb els quals mostra "una relació força distant" i que tot i probablement haver conviscut amb tots dos fa més de 40.000 anys, no ha deixat rastre en el genoma humà, és a dir, que a diferència dels neandertals, els atributs femenins d'aquesta senyora X no van acabar de convèncer els africans morenets.
Aqueta notícia no és gaire completa, no he pogut trobar l'article on s'ha publicat tot això, suposo que encara deu haver de sortir, i espero que en Hawks hi digui alguna cosa aviat, ell ja va especular que aquest homínid podria ser un neandertal "divergent".
AGH! Podrien parar de sortir notícies siusplau? Es que ja porto una setmana sense fer res més que remenar el google, pensar en neandertals i somniar desperta, em temo que aquest juny ho penjaré tot si no em poso les piles, però això és impossible tenint neandertals per tot arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada