diumenge, 16 de maig del 2010

Notícies fresques de l'Ao, l'últim neandertal.


El proper llargmetratge d'en Malaterre sortirà a la llum el 29 de setembre d'aquest mateix any, uns quants mesos més tard del 31 de març que vaig veure anunciat en alguns llocs. Sigui com sigui, la cosa ja és a punt, tot preparat. Perquè aquest dia 29 no ens vingui tot tant de nou, han tingut la delicadesa de penjar un... tràiler? Hauria de dir imitació de trailer, només són 4 minuts explicant "com es va fer" seguits de 4 frases que demostren la falta d'amor i de sexe que té el propi director:
http://www.youtube.com/watch?v=O7RWDm-lJPw
Malaterre apareix assegut en una trona, com si fos el reiet de la casa, mentre va explicant com s'ha fet tot el culebró, perquè com ja sabeu, és un episodi de Romeo i Julieta translladat 30.000 anys enrere. Com que el francès em confón molt, i a més a més mentre el mirava anava escoltant alguna cançoneta del rei del pop, no vaig parar atenció a les meravelloses paraules carregades d'amor que sortien de la boca del nostre expert en encontres neandertal-moderneta. Per sort, van tenir la genial pensada de posar-hi subtítols en anglès, també ben carregats d'amor.
La paraula "love" hi surt tantes vegades que la vaig acabar avorrint. Què poc original, vaig pensar. Si això ja ho ha fet moltes vegades senyor Malaterre! A tots els metratges, siguin curts o llargs que vostè fa sobre homínids, hi surt una historieta d'amor CALCADA a la de la guerre du feu. El que em pregunto és perquè "ella" ha de ser sempre moderna i "ell" sempre el neandertal. Com si no pogués ser al revés. Hi té alguna cosa en contra, de les dones neandertals, sr. Malaterre? Que potser no eren maques, com una princeseta? No agradaven als africans prims i esbelts? No fan bona parella?

No hi ha res a fer, mai no podrem fer-li veure que tot això ja està més vist que l'anar a peu i que la única cosa que fa és avorrir l'audiència. Ell n'està ben convençut, però, que aquesta història ens ben captivarà a tots, ens marcarà per sempre, ens emocionarà, ens farà pessigolles a la panxa. Què ha de dir, per fer propaganda, i justificar el sexe? Espero que almenys no hi hagi grunys, siusplau.
Quina ràbia que sento! Per què sempre que els neandertals tenen la oportunitat de sortir a la gran pantalla ho han de fer en aquests shows empalagats de salsa rosa? Ràbia i imotència. En Malaterre ho ha fet moltes vegades, i si cal, ho tornarà a fer, peti qui peti.

He dit que hi aniria en cas que la treguin perquè vull criticar amb coneixement de causa, però si no sou gaire fans dels neandertals, i la única cosa que us motiva és veure caçadors fornits i sexys jo de vosaltres no m'acostaria al cinema. L'Ao no ho és gaire, de sexy: dents grogues amb forats entremig que es projecten cap endavant, poca musculatura, i una cara postissa que sembla que en qualsevol moment li hagi de caure a terra. Hi surten ossos blancs i mamuts fets per ordinador, a més a més de l'Aki, ben pintada i ensenyant les mamelles. Si tot això us motiva, aneu-la a veure, però si no, no malgasteu els diners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada