dijous, 27 de maig de 2010

Els neandertals jugaven amb les hienes fa 120.000 anys.

Qui diu que els neandertals no eren intel·ligents i que sempre feien servir la força bruta? Està claríssim que per enfrontar-se a un grup de hienes van haver d'utilitzar alguna cosa més que els bíceps i les llances.

Aquests neandertals, d'una localitat anomenada Maltravieso feien moltes trapelleries amb els seus rivals més habituals i alhora temibles: les hienes.
Aquestes bèsties, catalogades com els carronyaires per excel·lència i competidores directes dels neander, resulta que van patir una massacre d'aquelles que només surten a les pel·lícules de gore en una cova extremenya (Càceres) fa més de 120.000 anys.
L'equip de l'IPHES que s'ha desplaçat fins allà per fer l'estudi no en té cap dubte "són autèntics senyals de carnisseria" ens diu Antonio Rodríguez Hidalgo, que ha estudiat els ossos d'aquestes bèsties plens d'incisions que indiquen l'escorxament posterior que en va fer algun carnisser musterià.
Sembla ser que la tàctica de caça més plausible era l'anomenat arraconament a la cova, que consisteix bàsicament en espantar les hienes perquè entrin dins el forat per seguidament deixar pas a una escena de rara violència, protagonitzada pels nostres musculmans.
Les hienes doncs, juntament amb peixos, tortugues, mamífers marins, fruites, cargols, mamuts, cèrvols, cavalls, llops, senglars, óssos, i de tant en tant algun company de fatigues, se sumen al menú tant variat neandertal, molt més saludable que el menjar ràpid del McDonalds.

Font:
diaridegirona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada