divendres, 21 de maig del 2010

Els neandertals a la UAB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ho he descobert aquest mateix matí (i jo que avui no tenia ganes d'anar a classe). Resulta que caminava tranquil·lament pel camí de la gespeta, tot dirigint-me a la facultat de Dret, quan en un cartell m'hi he trobat aquesta cara tant familiar:

Reaccions:
-Paràlisi muscular momentània (mig segon).
-Sorpresa.
-Incromprensió. Què coi està passant!? Ostres, però si és la Wilma, oi que sí? Què hi fa aquí?
-Pessigolles a la panxa.
-Posada en funcionament dels sistemes cerebrals superiors:
-Si hi ha una foto de la Wilma pocs dies després del SUPER-HIPER-MEGA-desxiframent del genoma és perquè... SENTO OLOR DE NEANDERTALS!!!!
-Posada en funcionament de les extremitats inferiors per acostar-me al cartellet.
-Moviments oscilatoris i bruscos dels ulls per llegir què hi diu.
-Sorpresa acompanyada d'una expansió en la llargada de l'orifici bucal i les òrbites oculars.
-Increment exponencial del ritme cardíac.
-Ganes boges d'anar al lavabo.
-Sudoració corporal.
I en acabar, l'alegria, perquè si no és cap broma pesada o un somni meravellós del qual no vull despertar.......

En CARLES LALUEZA, genetista de la UPF, participant del PROJECTE GENOMA NEANDERTAL amb seu a l'institut MAX PLANCK de Leipzig, company de fatigues de SVANTE PÄÄBO, amb coneixements PROFUNDS de la seqüència d'ADN NEANDERTAL que està investigant amb totes les GANES i IL·LUSIÓ del món i sense el qual L'ESBORRANY DEL GENOMA NO HAURIA ESTAT POSSIBLE..................................................... VINDRÀ (agafeu paper i llibreta, depressa, o apunteu-vos-ho on pogueu, encara que sigui a la mà, o a la paret, o a l'ordinador, o al gluti esquerre, m'és igual, però apunteu-vos-ho ben apuntat perquè.... C.LALUEZA VINDRÀ DIMECRES DIA 26 A LES 13:00 A LA UAB per parlar de...... EL GENOMAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
.

El títol de la conferència és "GENOMA NEANDERTAL I MÉS ENLLÀ".
Increïble, impressionant, això és fantàstic, vosaltres sabeu què és que algú que ha tocat, ha vist, ha sentit l'essència més tangible dels neandertals, la única cosa que ens queda d'ells i que ens pot explicar com eren, el seu ADN, reconstruït miniciosament, empleant les últimes tecnologies, vingui a fer una conferència a la UAB??????
Deixeu tot el que teniu planificat aquell dia a partir de les 13:00 i apropeu-vos a... (un moment que busco el plànol):
http://www.uab.cat/servlet/Satellite/transports/amb-tren-1201094873367.html?param2=1
És aquí on hi tindrà lloc el Gran Esdeveniment. Pareu atenció perquè fins les 10 tocades de la nit el sistema de la UAB no funcionava (sóc massoca, precisament avui, com és possible que se'ls pengi tot el sistema durant 6 o 7 hores!!!), i pel que anàvem, la conferència es farà a (agafeu un altre cop alguna cosa per apuntar):

-A la sala d'actes de l'edifici C. Què coi és això? On cau?
Aquí hi ha un plànol (jo també ho he hagut de buscar, és que per trobar una cosa a la UAB...)
No es tracta de cap torre plena de despatxos com em pensava, ni es troba localitzat a la plaça cívica, com em pensava també, sinó que l'edifici C és un nom tècnic, inventat per confondre la gent, i que no vol dir res més que Facultats de Ciències i Biociències. Ah que en són dues? No en tinc ni idea, jo tota la vida n'he dit facultat de Ciències d'aquell edifici gris clavadet a la facultat de lletres que hi ha al final del caminet de gespa.
És molt fàcil de trobar, però si no ho sabeu: Situeu-vos a la Plaça Cívica, creueu un pont trontollós (ha de ser trontollós i fer baixada, si és recte us heu equivocat), contineu rectes el camí de lloses que travessa la gespa, i NO US PAREU al primer edifici que hi ha, continueu endavant fins arribar a un segon edifici (són uns 3-4 minuts des de la Cívica) i quan hagueu arribat al que sembla un bar (hi ha moltes cadires de color taronja a dins), gireu a mà esquerra, pugeu unes escaletes i ja hi sereu.
Bé, i el que passa allà dins és tot un misteri. Com que ara ja hem localitzat l'edifici C (la mare que els va.... amb els noms) ens cal trobar la sala on en Carles ens farà el fascinant discurs: La sala d'Actes.
Això ja és més dificilet, però no pas impossible. Per començar, el determinant "La" ens indica amb tota probabilitat que de sala d'Actes, només n'hi ha una, en tota la facultat.
Sembla ser que ho haurem de preguntar, perquè no trobo enlloc UN SOL PLÀNOL per veure on es troba localitzada la sala d'Actes. De totes maneres, això té una fàcil sol·lució: com que suposo que allà hi deuen tenir algun tipus de secretaria, i si pot ser a l'entrada, caldria preguntar-ho. Però per si de cas, més val anar-hi amb temps. I si a la secretaria no ho saben, es pot preguntar a algun estudiant o professor que corri per allà. Sigui com sigui, és molt improbable que en tota la facultat no hi hagi ningú que no sàpiga on és la sala d'Actes o sigui que estigueu tranquils, però sigueu previsors i aneu amb temps, això sí.
La duració de la conferència, així com també els temes que es tractaran, tot i que es poden suposar són tota una sorpresa, i tampoc no sabem si només hi anirà en Carles sol, o també hi veurem alguna altra cara coneguda. El que és segur és que serà apassionant, fascinant, més interessant impossible, i el temps ens passarà en un instant... per desgràcia. Però, no us preocupeu, que d'aquestes conferències SEGUR QUE SE'N FARAN moltes més en els propers anys!

Quin regalet! Suposo que no s'ha de pagar, oi? Quins nervis, quins nervis! I pensar que no sóc la única interessada! A la UAB hi ha molts neandertalòfils, i la prova és que just després de mirar-ho jo, un grup d'estudiants s'ha acostat al cartell i ha començat a estudiar les característiques facials de la Wilma. VISCA!
Tingueu-ho tot preparat: aneu ben vestits, amb el rellotge a l'hora, els mòbils apagats, si cal, un plànol de la UAB, passeu pel lavabo abans d'entrar a la sala d'Actes (en el meu cas no servirà de res, però seria molt aconsellable amb un esdeveniment d'aquesta magnitud), i si sou neandertalòfils a mort (com jo) PORTEU BARRET I/O GORRA, seguint la moda Hawksquiana.

ENS VEIEM AVIAT, NEANDERTALÒFILS, a la sala d'Actes de l'Edici C, a les 13:00 hores del proper dijous dia 26 de maig. NO FALTEU!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada