dilluns, 19 de desembre del 2011

Proposen crear un tríbrid neandertal-modern-ximpanzé per clonació

La paraula "tríbrid" no surt al diccionari. Ja és hora que l'inventem, perquè George Church ha fet unes declaracions que deixen en ridícul la ficció de la Guerra de les Galàxies, l'Edat de Gel 3: l'Orígen dels Dinosaures i Mars Attacks! junts.



No és la primera vegada que es parla de retornar animals extingits a la vida. Fa poc vam veure anunciar que seria perfectament possible retornar el mamut a les estepes de sibèria l'any 2016, ara que es disposa de material genètic en bon estat de diversos mamuts. La notícia la vaig comentar fa uns mesos, i la podeu llegir aquí.

Church ja va donar unes quantes raons per justificar el que bona part de la societat consideraria una aberració. Aquest personatge tant singular va explicar que els neandertals ens aportarien més diversitat a una humanitat que tendeix a homogenitzar-se. No només això: fins i tot va tenir el coratge de posar preu a una vida neandertal: 30 milions de dòlars.

Ara el nostre agosarat protagonista ha donat més detalls del procediment que caldria seguir, no us ho perdeu:

Com que l'ADN neandertal de què disposem prové d'un fòssil, el que faria Church seria agafar ADN d'un organisme viu proper, com ara el ximpanzé, que comparteix prop del 98% dels gens amb els neandertals, i modificar aquest 2% de diferència fent que el genoma del ximpanzé fos idèntic al d'un neandertal. El problema és que sembla que això no és possible sense que hi intervingui una mica d'ADN d'humà modern. És a dir, que caldria fabricar artificialment un tríbrid, i un cop feta la barreja, s'introduiria l'embrió dins la panxa d'una ximpanzé i a esperar 9 mesos.



Ja és la segona vegada que míster Church ens dóna detalls de les idees que li passen pel cap. Caldrà tenir-ho en compte, perquè un cop es puguin clonar mamuts ja no hi haurà res més que no sigui l'ètica que impedeixi clonar neandertals i posar preu a la seva vida.


Font:

http://www.muytranquilo.es/2011/12/afirman-poder-clonar-un-neandertal.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada