dissabte, 31 de desembre del 2011

2 anys de NeanderFollia!

Qui ho havia de dir, sembla que fos ahir quan encara estava fent els preparatius per estrenar el blog, aquella matinada de l'1 de gener de 2010. I ja han passat dos anys, com si res!

Com que no sé si aquesta nit estaré disponible, aprofito per felicitar-vos a tots ara, perquè més val d'hora que mai:



El dibuix és d'en Manu Roudier, un dibuixant de còmics... de neandertals, és clar, i francès, com podeu veure. En realitat la felicitació és del 2010, però fent una mica de reciclatge, que diuen que és molt bo, i uns petits retocs amb el paint, ha quedat que ni pintada!

Aquest post el vull dedicar a parlar del blog. Comencem per l'entrada que ha rebut més visites de totes, un total de 1.646 . Es tracta ni més ni menys de la provocativa entrada "Científicament comprovat: la teva parella neandertal et faria el salt".

Malgrat que tots sabem que el sexe és una necessitat vital, no acabo d'entendre les raons de la popularitat d'aquesta pàgina, però bé, els homínids ja ho fem això, moltes vegades som incomprensibles.

La segona entrada amb més visites, un total de 543, va pujar espectacularment de popularitat aquesta tardor, per motius que es poden endevinar llegint-ne el títol: I dels bolets, que no en parla ningú?

En realitat, la gran majoria de visitants del blog (calculo que uns 2/3) en desconeixen l'existència, i hi arriben per casualitat, buscant informació d'altres temes, com són els bolets, la infidelitat i... els PITS!!! Unes paraules de cerca molt corrent amb què els visitants arriben al blog són "pits grans", deu ser que la mida sí que importa, i molt!

Però això no és res si ho comparem amb una frase de cerca que una mica més i em fa caure de cul a terra: fa aproximadament 1 any algú va entrar al blog havent introduït al cercador les paraules següents "espanyols més ADN neandertal que catalans". No sé què pensar... homínids!



La nacionalitat dels visitants és ben variada: he rebut visites del Japó, fins i tot! Tot i així la immensa majoria es concentren a Europa i Amèrica, sobretot els països de parla castellana (Espanya, Argentina...) i els EUA. Vingueu d'on vingueu, benvinguts sigueu!

Per acabar, algunes reflexions del 2011 i prediccions de cara al 2012: és cert que les notícies "bomba" van escasses, però la ciència avança a una velocitat inimaginable. Fins fa poc era impensable allò que avui en dia ens sembla tant normal com fer-nos unes torrades. Ara, amb els genomes d'uns quants humans prehistòrics (no només neandertals i denisovans, sinó també moderns) i més de 1.000 d'humans actuals que s'estan seqüenciant, sense deixar de banda les noves tècniques de datació, podrem aproximar-nos al passat gairebé com si viatgéssim amb una màquina del temps!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada