divendres, 9 de desembre del 2011

Més introgression amb els arcaics

Alguns antropòlegs es tornen bojos quan senten la paraula introgression. Aquesta paraula gairebé podriem dir que la va inventar en Hawks, i signfica el següent: els arcaics ens van passar -als humans moderns- material genètic avantatjós, és a dir, que va millorar les nostres possibilitats de supervivència i la nostra qualitat de vida.



Tranquils. Encara que hi hagi milions de no-africans que s'estiguin morint de fam, els intogressionistes tenen un grapat de qualitats que no deixen indiferent a ningú, i que segons ells es van veure potenciades, afavorides o directament es van originar després del contacte sexual amb els arcaics. Qualitats com per exemple, la intel·ligència, la parla, la pigmentació clara, els cabells rossos, els ulls blaus o verds, el sistema immunitari, etc. Per què? Per què ens haurien d'haver millorat, els arcaics, ells que es van extingir per culpa d'aquells homenets alts i prims? I els africans, se suposa que n'han quedat exclosos d'aquesta meravella de gens!?

Tant és que, excepte potser al sistema immunitari, no hi hagi absolutament cap evidència que els arcaics ens hagin fet ni més sexys, ni més forts, ni més intel·ligents ni més pèl-roigs ni més bons oradors.

Malgrat tot, hi ha una paraula que es diu tossuderia. Hi ha molts tossuts entre la comunitat antropològica, que no es donen per vençuts, i als quals la idea que la petita porció d'ADN que ens han llegat els arcaics sigui ADN broça no els acaba de convèncer. No, hi ha d'haver alguna cosa més. Aquest és l'exemple d'un tal Wills C., autor d'un article que faria babejar a qualsevol introgressionista. Wills C. no ha fet cap descoberta, només ha proposat que aquesta introgression podria existir, i que cal començar a buscar-ne els indicis com més aviat millor.

Bah.


Font:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099691

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada