dimarts, 16 d’agost de 2011

La Senyora X ens ensenya un dit del peu

Primer va ser un dit de la mà i una dent, i ara un dit del peu. Què hi farem, és de les que volen temps, de les que necessiten que Svante Pääbo (el noi) vagi amb calma i perseverància. Paciència, que tard o d'hora acabarem recollint els fruits d'una seducció que ja fa anys que dura i que amb un pressupost que fa patxoca avança cada dia més depressa fins que tard o d'hora arribem al desenllaç final, el moment en què podrem explorar cada racó del cos de la dama. Però per ara, ens haurem de conformar amb el que ella ens vulgui ensenyar.De moment tot sembla indicar que SÍ!!! D'AQUÍ POC TINDREM MÉS NOTÍCIES DELS ARCAICS, com ara si els denisovans eren una espècie apart, si es van encreuar amb els neandertals, i de quina manera, perquè a la Max Planck saben que el temps fuig molt ràpid, i ja han recuperat bona part de l'ADN d'aquest ditet, però volen reservar el regal explosiu pel final.

El que ens ha indicat Maria Mednikova, la descobridora de la Primera Dama, és que malgrat que l'individu al qual pertanyia el peu va viure relativament aprop en el temps (fa 40.000 anys) i en l'espai de la Senyora X (la propietària del dit i de la dent) segurament pertanyia a un altre individu. És a dir, que ja no parlariem de Dama, sinó de Dames, i fins i tot de dames força diferents: potser una era Miss Denisova i l'altra Miss Neandertal. O Miss Denisova x Neandertal, o Miss Denisova x Sapiens.

La morfologia del dit del peu és robusta, i cau entremig dels neandertals i els humans moderns, però és clar, un dit és ben poca cosa per endevinar l'aspecte del propietari, si no és que s'analitza l'ADN que duu a dins, el que està fent el conegut Pääbo, però de moment "no hem arribat a cap resultat definitiu", hi està treballant. Mednikova ens alegra el dia dient que de part del seu equip encara no ens pot explicar res, però que d'aquí poc tindrem unes quantes notícies bomba.Tot fa pensar que l'ADN del dit del peu no és ni modern ni neandertal, però no sabem quina relació té amb nosaltres, els humans contemporanis. Fins ara, tot el que sabem dels denisovans és que van viure fa aproximadament 40.000 anys a Sibèria i probablement gran part d'Àsia, es van separar dels neandertals fa 300.000 anys i van deixar descendència a Melanèsia. D'acord amb en Hawks, la senyora X probablement era morena.Font:

http://www.newscientist.com/article/mg21128254.000-stone-age-toe-could-redraw-human-family-tree.html
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada