dimecres, 10 de febrer del 2010

[CLONACIÓ]: s'està estudiant seriosament la possibilitat de clonar neandertals!



Certs científics (ben) informats de les últimes tecnologies en clonació creuen que clonar un neandertal és gairebé bufar i fer ampolles.

Qui ha dit això són ni més ni menys que tres biotecnòlegs de noms Gerald Irzyk, Jason Affourtit i Thomas Jarvie instal·lats en un laboratori de localització desconeguda i apodat amb el nom de pila 454 Life Sciences; ho han explicat detalladament i calmadament a la revista Archaeology.
Resumidament, per ells, portar al món un Caçador de Mamuts no seria pas massa complicat: només qüestió de manipular 4 cel·luletes, introduïr-hi l'ADN neandertal i fer-les créixer. I ara que els de la Central de Leipzig tenen el genoma gairebé seqüenciat del tot (sí, això és el que van dir ja fa més d'un any, oi, Pääbo?) podríem dir que els obstacles que fins ara ho havien fet del tot imParcJurassible, són gairebé inexistents.

Pels tres experts, però, els obstacles més difícils de vèncer serien els ètics: per què s'haurien de clonar, els neandertals, extingits des de fa gairebé 30.000 anys? Si m'ho pregunten a mi, de seguida començaria a enumerar raons a favor, una darrere l'altra, fins que algú em posés un esparadrap a la boca. Però es clar, per sort o per desgràcia decidir això no depèn de jo, i segur que molta gent hi estaria en contra. Després també hi ha el tema filosòfic: els neandertals tindrien els mateixos drets que nosaltres? I aquí és on hi han aparegut alguns bioeticistes, (?) entre els quals hi ha Trenton Holliday [un vell conegut d'un documental] i Lori Andrews. Tots dos han puntualitzat que els neandertals, encara que fóssin molt semblants a nosaltres, segurament serien tractats d'una manera força especial; per exemple, com si fóssin uns conillets d'índies per fer tot tipus d'experiments que no es permeten fer amb humans. Terrible, oi?

Fonts:
http://www.archaeology.org/1003/etc/neanderthals.html
http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2010/02/10/could-we-clone-neanderthals-soon-probably-yes-should-we-no/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada