diumenge, 11 de desembre del 2011

Captures de la cova dels somnis oblidats!

La cova de Chauvet, qui no n'ha sentit a parlar? Descoberta l'any 1994, aquesta cova del departament d'Ardecha (sud-est francès) és possiblement la icona més coneguda del món prehistòric.



Malgrat que l'accés a la cova estigui restringit a uns pocs arqueòlegs selectes, les famoses representacions de fauna prehistòrica són d'interès internacional. A través de la pel·lícula "Cave of the Forgotten Dreams", o la cova dels somnis oblidats, el món ha tingut accés per primera vegada a aquest patrimoni de la humanitat.

Aquesta pel·lícula és un llargmetratge protagonitzat pel nostre equip d'arqueòlegs que fa una visita en aquesta cova màgica. La cinta dura poc més de 80 minuts, i a més a més de les típiques pintures també hi surten figuretes, flautes i... moltes coses més!

(ja m'estic començant a enrotllar) l'objectiu d'aquest post és permetre l'accés gratuït i sense cap mena de requisit a la cova de Chauvet. M'he pogut permetre el luxe de fer unes quantes captures de la cova i algunes de les més de 400 pintures que hi ha dins seu.



Dit i fet, agafeu-vos fort, perquè som a punt de visitar una de les Meravelles del Món: pintures de 30.000 anys en perfecte estat de conservació, tant perfecte que gairebé podem sentir l'alè dels pintors damunt seu.

Senyores i senyors.... Benvinguts a la cova de Chauvet, però abans d'entrar, les normes:

1-Recordeu-vos-en de fer clic damunt les imatges per visualitzar-les millor
2-No es pot tocar res.
3-No es pot sortir del camí indicat per una passarel·la metàl·lica.
4-A la cova no hi ha llum, o sigui que mantingue la llinterna dels vostres cascs encesa.
5-A la cova hi fa fred, per tant, abrigueu-vos bé.
6-Agafeu-vos bé a l'escala metàl·lica.
7-És possible que un cop dins la cova sentiu els batecs del vostre cor, perquè és un espai gairebé aïllat del món exterior. Si és així, no us espanteu: és un senyal que encara sou vius.

Tothom preparat? Llestos? ENDAVANT!



Comencem amb aquesta placa plena de taques vermelles i un crani d'ós de les cavernes. Aquest crani és molt famós perquè ha sortit a la soga de Jean M. Auel; segons Auel, l'hi van portar els neandertals.



Continuem amb... CAVALLS!



No us mogueu, perquè ara vénen les... PANTERES!!!



... i els RINOCERONTS!!!!

Tot seguit us ensenyaré els ISARDS, però abans, fem una pausa en aquesta cova màgica:



I si voleu també podem fer una visita a les ESTATUETES i a les FLAUTES:




Tal com us deia, els ISARDS:



...i no ens oblidem dels majestuosos BISONS:



I els pintors, on són? Es mereixen un aplaudiment, sí o sí?



Una cova senzillament impressionant. No es pot descriure amb paraules. Una ignorant com jo de bestiari ha pogut distingir perfectament tots i cadascun dels animals que hi ha pintats a les parets (excepte amb una pantera que sembla mig ós, però la mateixa Auel confessa que també tenia dubtes amb aquest gravat!).

2 comentaris:

  1. Qué bueno!!La verdad es que a mi impresionó el documental, de hecho estoy esperando a ver si lo consigo online (que no sea megavideo) para colgarlo en mi blog; debe ser una experiencia alucinante poder entrar ahí, te debe transportar directamente al paleolítico superior.

    ResponElimina
  2. La verdad es que sí. Lo que más impresiona,a demás de los dibujos, es esa luminosidad natural que tiene la cueva, y poder sentir el latido de tu corazón del silencio que hay.

    Saludos!

    ResponElimina