divendres, 30 d’abril del 2010

Neandertals pels menuts

El Neanderthal Museum, enclavat a la llegendària vall del Düsseldorf (Alemanya) està ben equipat. Per demostrar-vos-ho, no hi ha res millor que ensenyar la secció dedicada especialment als nens que visiten aquells grans guerrers prehistòrics, ja sigui amb els pares, amb l'escola o per iniciativa pròpia:

http://www.neanderthal.de/en/kids-co/
Un simpatic noiet neandertal de nom Kawiuk -amb aquest s'hi han mirat més, normalment els noms neandertals no solen tenir més de 3 lletres- acompanya i explica tot el món neandertal des d'una perspectiva més juvenil de l'habitual -papers en anglès, articles broça a mig fer, supersticions d'en Pääbo, entrevistes repetitives fetes a correcuita-i que val la pena de fer-hi un cop d'ull, especialment si no sou gaire experts en neandertals: aquesta introducció, fàcil de llegir i d'entendre, us anirà molt bé per copsar les 4 idees bàsiques sobre la ciència neandertal.
Un exemple: com eren les mans neandertals?
The bones of a Neanderthal’s hand are stronger and wider. Their muscular hands were able to grasp like a vice.

Anatomia, eines, com feien foc, què menjaven i com ho cuinaven, la confecció de vestits i la construcció d'un campament, són entre molts d'altres els temes principals d'aquesta secció infantil del NT Museum.
A més a més, i perquè no tot siguin descripcions, la pàgina també compta amb un seguit de jocs que ajuden a comprendre millor els neandertals d'una manera encara més divertida.

I per acabar, una simpàtica postal de record:

Gute Besserung! que en alemany vol dir més o menys "espero que t'ho hagis passat bé".

2 comentaris:

  1. Hola,
    No coneixia el teu bloc! Molt interessant, ja tenim el nostre "mundo neandertal" local.
    Ara mateix et linko.

    Dodger

    ResponElimina
  2. Hola Dodger, benvingut!!

    Caram tu, és tot un honor per mi que consideris el meu blog un "mundo neandertal" local :D

    De blogs que tractin sobre neandertals en castellà ja en tenim un munt, en canvi en català no n'hi havia cap, i això no pot ser!

    ResponElimina