dijous, 23 de juny de 2011

El sistema immunològic dels homínids (arcaics) falla.

Haurem de demanar més hibridacions perquè ens el millorin.

A hores d'ara ja deveu saber que la conferència del dr. Parham no era res més que això: una conferència. No sabem el rerefons d'aquest científic, ni què l'ha impulsat a ficar-se en la intimitat dels limfòcits arcaics; a hores d'ara, només sabem del cert dues coses:

1- Els al·lels arcaics... podrien no ser-ho tant.
2- No s'ha publicat cap estudi. I com diuen: les paraules se les emporta el vent, i encara més quan no tenen sentit.Parham suposadament va dir que dos al·lels HLA del sistema immunològic provenien dels neandertals i denisovans, perquè no es trobaven a l'Àfrica. Doncs bé: això és completament fals pel suposat al·lel d'orígen neandertal, i també ho podria ser pel denisovà. Que com s'ha comprovat? Doncs fent un cop d'ull a la base de dades que en Hawks ha penjat al comentari que en va fer.

I és que per més increïble que sembli, un defensor de sang i fetge de l'introgression com és en Hawks, ja no s'ha mostrat favorable a les conclusions accelerades d'en Parham. Per començar: compartir al·lels HLA amb un homínid arcaic, no vol dir gran cosa perquè aquests al·lels no s'han originat pas en els neandertals/denisovans, sinó que ja existien fa molts milions d'anys. Després també cal tenir en compte els efectes fundadors que ens poden fer pensar que l'al·lel es va originar en un lloc pel simple fet de ser-hi més freqüent. I finalment, la premsa.Quin problema hi ha, amb el sistema immunològic dels arcaics? Doncs que no sabem d'on ho ha tret, en Parham. S'ho podria haver inventat tot, amb bona o mala fe, i que després els periodistes hagin exagerat i sensacionalitzat la notícia, fins al punt de fer-nos creure que si som vius, és gràcies a les fantasies sexuals d'aquell grup d'africans amb un sistema immunològic que necessitava millorar.

Pintava molt bé d'entrada, però és el que hi ha. Davant d'una notícia sensacionalista, sempre s'ha de desconfiar, i més sabent els temps que corren. Només cal veure el resum o abstract d'aquest suposat treballet científic, per adonar-se que qui ho ha escrit (un tal Marshall) ara mateix s'està trencant de riure pensant en les nostres cares de babaus:

When modern humans left Africa they lacked the genes to cope with local diseases. Breeding with Neanderthals solved the problem

I això s'ha publicat en una revista científica? Increïble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada