dissabte, 6 de novembre del 2010

Els neandertals només pensaven en ficar-la en remull (passa-ho)

La notícia dels dits (comentada a l'entrada de més avall) ha aixecat polseguera. Ara no és allò que potser la llargada dels dits pot tenir alguna cosa a veure amb la testosterona, i que la testosterona pot influir en el comportament sexual dels homínids. Ara la cosa ha fet un gir sobtat de 180 graus: ja no és que la notícia sembli, a primer cop d'ull, a-científica i completament absurda, sinó que ara també hi haurem d'afegir: infantil, malcriada, ofensiva, neandertalòfoba, nimfòmana, esquizofrènica i en definitiva, insultant per tota la comunitat científica.



El que ha passat és el que sol passar amb les llegendes i contes de tradició oral: l'any 1500, posem per cas, un pagès explica a un altre pagès que ha vist una noia despullada en un llac. Aquestaltre pagès ho explica a la seva dona, la seva dona a la veïna, etc. I l'any 1600 resulta que aquella noia se'ns ha convertit en una princesa com per art de màgia. L'any 1700 la història diu que el pagès va veure, no una princesa, sinó una fada. El 1800, la fada s'ha convertit en una deessa grega, l'any 1900 en una bruixa horrible, i el 2.000 s'hauria convertit en un extraterrestre que va caure a la Terra per culpa d'un desafortunat accident amb la nau espacial si no fos perquè hi havia coses més interessants a fer que explicar llegendes mig florides, com ara mirar el Barça.

La diferència de la història dels dits amb la història de la fada, és la velocitat amb què han ocorregut els fets: si fa 500 anys necessitàvem unes 4 generacions per modificar lleugerament una llegenda, ara amb un sol dia els neandertals han passat de ser uns individus amb una mica més de testosterona que els estrogènics sapientíssims, a uns depredadors sexuals amb un dolmen a l'entrecuix i un cervell de la mida d'una aglà.

El més greu de tot no és que aquesta llegenda se l'hagi inventada cap nimfòman del segle XXI (que també), com seria d'esperar, sinó que ja apareix a les portades dels diaris més prestigiosos dels països més evolussssionats, com ara el Telegraph. Algun periodista d'aquest diari ha escrit les següents línies:

Neanderthals really were sex-obsessed thugs

Neanderthals really did act like Neanderthals, new research suggests, as our early relatives were found to be more aggressive, competitive and promiscuous than modern man.



Thugs, thugs. Tu sí que ets un cuc, animal!! S'ha acabat. A partir d'ara, els mitjans de comunicació passaran a dir-se mitjans de des-informació. No encara millor: mitjans de putamerdació.
Davant d'insults com aquests pels pobres neandertals, insults a més a més, completament injustificats que algun simi d'aquells amb cara de lloro s'ha dedicat a redactar amb un telègraf endollat a un ipod, l'únic procediment vàlid i just és la denúncia. Una denúncia que els deixés pelats com una canya: el telegrap s'hauria de tancar, els treballadors al carrer, i els amos que revisen i autoritzen aquests titulars barbàrics, a fregar els vàters del Camp Nou el dia després del Barça-Madrid. No, massa fluix. Seria molt millor agafar-los tots per les extremitats inferiors, lligar-los amb una corda i penjar-los dalt d'un arbre; mentrestant aniria bé arreglar-los el crani amb un pic i un martell: per exemple, enxamplar-los el nas (sense anestèsia, evidentment), clavar-los un bon cop darrere l'os occipital perquè els en sortís un bony, estirar-los les galtes amb unes alicates perquè se'ls enxamplés la boca, etc.

I tot i així, encara no n'hi hauria prou. No hi ha res que pugui justificar que davant d'una notícia que ja per sí sola sembla dubtosa i poc realista, algú es dediqui, no només a fer-ne publicitat, sinó a aprofitar l'ocasió per insultar a tort i a dret els neandertals.

Ui!!! Obsessionats amb el sexe, diuen aquests simis llepafils. No m'ho crec, com és possible que diguin una cosa que ni tant sols el propi "estudi" esmenti enlloc!?!? D'on ho han tret, que els neandertals estaven obsessionats amb el sexe? Dels dits, segur que no. Per tant, hi ha d'haver alguna explicació, i la més simple que se m'acut ara és que el periodista que ha escrit això és qui està obsessionat amb el sexe, i no pas els neandertals. Hi posaria les mans al foc i no em cremaria, que la nostra Chita es mor de ganes que un grup de 8-10 neandertals l'agafessin per la força, el despullessin, el fessin ajupir i li introduissin a dins de l'anus una banya de mamut (va, que en siguin dues) de 6 metres de llargada i 1 d'amplada fins que li sortissin per la boca.



És que no hi ha dret!!




9 comentaris:

  1. Ha sido una semana infame para la divulgación seria en torno a los neandertales (entre la proporción magica de los dedos y con el tema de Ozzy también coleando).
    Pero hay que tener paciencia y serenidad ;)
    La forma de actuar de los medios no es para nada inesperada ¿no?

    ResponElimina
  2. Doncs sí Millán, un cop més els neandertals han quedat ben retratats gràcies als seus "descendents".

    La serenitat és fàcil de perdre quan et trobes que diaris teòricament seriosos dónen per vàlid un estudi que no té cap tipus de credibilitat, i no només això, sinó que per fer la bola encara més grossa, s'inventen coses que ni l'estudi ha arribat a insinuar, com ara que els neandertals estaven obsessionats amb el sexe i que eren més agressius.

    Jo també tinc el dit anular més llarg que l'índex, i no pateixo cap d'aquests transtorns que diuen els d'aquest diari infame, per tant suposo que no hi ha cap motiu per pensar que els neandertals sí. És més: quants neandertals han utilitzat per fer l'estudi? Vaig llegir que n'eren un parell o així. Com que els humans moderns poden variar molt en la llargada dels dits, i més o menys tots som promiscus, la conclusió a la que arribo és que l'estudi no s'aguanta per enlloc.

    PD: hi ha vegades que penso que els neandertals estaien molt millor sense haver deixat cap descendent :P

    ResponElimina
  3. Mira què han dit els propis autors de l'estudi:

    "Although finger ratios provide some really exciting suggestions about hominin behaviour, we do accept that the evidence is limited and to confirm these findings we really need more fossils"

    Home, com a mínim han fet bé de reconèixer que el seu estudi és una mica... limitat.

    Jo crec que la feina d'un bon periodista seria informar el màxim d'imparcialment possible d'una notícia. Si després s'hi vol afegir un estil determinat per entretenir el lector, tampoc no passa res. El que no es pot tolerar és que es treguin coses de sota la màniga i es fiquin amb els neandertals d'aquesta manera. Això no em sembla propi d'un bon periodista, i fa perdre molt de prestigi a un diari com el telegraph.

    De l'Ozzy ja no cal ni parlar-ne: durant tota la setmana que veig el seu nom per tot arreu, me'l trobo fins i tot a la sopa. Potser el cantant alcohòlic va pensar que seqüenciant-se el genoma podria rellançar la seva carrera. I mira, no anava del tot desencaminat, almenys ara tothom en parla.

    ResponElimina
  4. La BBC també hi cau :)

    http://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2010/11/101104_neandertales_promiscuos_sexo_rg.shtml

    ResponElimina
  5. Jo havia sentit sovint que les noies acostumaven a tenir el dit índex proporcionalment més llarg que els homes. Jo tinc ambdós aproximadament igual, fins i tot potser l'índex més curt! Vaja, que tinc mans de dona, i conec noies que els passa al revés, però badh, és tot una gran estupidesa. Crec que la única relació real es amb la quantitat de testosterona que vam rebre de nadons al interior de úter, però està clar que com a home adult tinc més testosterona que les noies que tenen l'índex més llarg que jo...

    en resum, ha de ser tot una bajanada!

    ResponElimina
  6. jeje volia dir potser l'index més llarg

    ResponElimina
  7. mhmhm, també volia dir, com a embrions o fetus al interior de l'úter hmjj

    ResponElimina
  8. Diuen que normalment, els homes solen tenir l'anular (el quart) més llarg que l'índex i les noies els solen tenir iguals o fins i tot més llarg l'índex, però veig que tant tu com jo som excepcions.
    Diuen que (però diria que això no és gens científic) els homes amb els índex més llargs tenen uns nivells d'andrògens més alts, i que per tant podrien ser més "afeminats" i propensos a l'homosexualitat, i en canvi les noies amb els anulars llargs més "marimachos" i proponses a ser lesbianes.
    A més a més, es veu que també hi ha un risc de malalties associades a tot això, que jo no m'acabo de creure. És una mica com les pàgines del tarot o de quirologia, que et prediuen el futur llegin-te la mà, que jo no m'ho acabo de creure.

    En el meu cas això no es compleix ben bé, en el teu no ho sé, però diria que si hi pot haver relació amb la testosterona, potser sí que tindria alguna cosa a veure amb el comportament.
    Ara bé, com que testosterona sempre s'ha associat amb masclisme, poca intel·ligència, agressivitat, etc, tampoc no m'acaba de convèncer, hi ha un component social massa elevat a l'hora d'interpretar aquests estudis.

    I en cas que tingués alguan cosa a veure amb la testosterona, una mostra de 2 neandertals i 1 afarensis que vaig llegir que havien fet servir per fer l'estudi, no justificaria en cap cas qued qualsevol conclusió per més fiable que fos (que no ho és gens) es pogués extrapolar a tota l'espècie, perquè com pots veure, els humans moderns podem variar molt en això.

    ResponElimina
  9. Ui, allà on he dit andrògens volia dir estrogens, que són les hormones femenines ;)

    ResponElimina