diumenge, 23 d’octubre del 2011

Ser autista et canvia la cara!

L'autisme és un transtorn psico-motor de causes desconegudes. Hi ha moltes explicacions que intenten aportar una mica de llum als principals factors que determinen si una persona serà autista o no: entre moltes altres, hi trobem les que han relacionat l'autisme amb algunes vacunes, d'altres que han trobat que tot era culpa de les mares, que eren massa "fredes" amb els nadons, i això els provocava certa antisocialitat de grans, les que hi han volgut veure un cervell hipermasculinitzat -tenint en compte que els homes són una mica menys socials que les dones- i finalment, les causes purament genètiques: hi deuen haver uns gen(s) que causen l'autisme.



A data d'avui, es pot confirmar -fins on sé- l'existència de dos gens, l'AUTS2 i el CAPSD2, que estarien relacionats amb l'austime. Curiosament, aquests gens també presenten diferències entre neandertals i humans moderns, per tant una altra possibilitat és que els neandertals fossin una mica autistes, i que els moderns s'haguessin tornat més marujas, o sigui, que els agradés més parlar i fer-se notar.

Un nou estudi suggereix que no només es tracta d'aquests dos gens, sinó que gairebé podriem dir, que ser autista, més que un trastorn, és una manera diferent de ser. És una forma de vida, com qualsevol altra. Els autistes no només mostren comportament social, sinó que també tenen cara d'autistes.

Tal com ho llegiu: cara d'autistes. En aquest estudi s'han pres models en 3D del crani i cares de 64 nens austistes d'entre 8 i 12 anys, i 41 nens sense autisme d'aquestes mateixes edats. Els resultats suggereixen que, a diferència dels nens neurotípics, els autistes presenten:

-La part superior de la cara més ampla, ulls inclosos.
-La part del mig de la cara, que inclou les galtes i el nas, més curta.
-La boca més gran i el solc que hi ha entre el nas i la boca, més ample.



Tot això no ens diu massa, però podria ser interessant per saber quan comença a desenvolupar-se l'autisme, les seves causes, i per què no, si els neandertals també comparteixen alguns trets facials amb els autistes, com ara la boca més gran.

Font:

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/10/111020105914.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada