dimecres, 25 de juliol de 2012

Ara diuen que els volcans no van ser?

Encara tinc ben present aquella notícia que va sortir no fa pas tant, on es culpava una sèrie d'erupcions volcàniques de l'extinció neandertal al centre-est europeu.Doncs bé, ara aquella hipòtesi que semblava tant sòlida i realista ha quedat descartada. Enterrada a sota les cendres. Polvoritzada. Evaporada. Calcinada. I tot per culpa d'uns quants investigadors britànics que s'han dedicat a recollir restes de cendres de coves del centre i est d'Europa i també alguna del nord d'Àfrica, que va deixar una erupció volcànica molt important que hi va haver a Nàpols va gairebé 40.000 anys.

La datació indica que les cendres d'aquesta erupció volcànica són POSTERIORS a l'extinció neandertal, i també al període anomenat de "transició", és a dir, quan els moderns van arribar a Europa. Per tant, aquesta erupció volcànica no va poder causar l'extinció neandertal, almenys a la part centre-est del seu territori.

Si no van ser els volcans, qui va ser, doncs? Els autors s'inclinen pels humans moderns com a principals responsables de l'extinció neandertal. El famós arqueòleg Clive Finlayson , conegut defensor climàtic, discrepa, amb tot: diu que només és un estudiet de no res que en cap cas desbanca el clima com a principal responsable d'aquesta tragèdia.

Mama, llavors si els volcans estan malament, això vol dir les desenes de causes d'extinció neandertal que s'han proposat fins ara també podrien estar-ho?


Font: http://www.huffingtonpost.com/2012/07/24/neanderthals--volcanos-humans_n_1697755.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada