dissabte, 12 de novembre de 2011

L'Ötzi va tenir un accident de muntanya?

La bèstia dels Alps, que va viure fa més de 5.300 anys, té l'honor de ser la mòmia més antiga del món.Aquest austríac de 46 anys i 159 cm d'alçada, increïblement fort i devorador de cabres salvatges, va tenir una mort que sempre s'ha pensat que havia estat un assassinat, perquè juntament amb ell s'hi ha trobat sang de 4 persones diferents més; això ens indicaria que abans de morir, l'Ötzi va protagonitzar un combat de boxa dels de debò.

Tot i així, l'assassinat de l'Otzi podria convertir-se en una llegenda sense fonament ben aviat. Fins ara, la prova més concloent que l'Otzi va ser directament atacat, és una cicatriu que té en una de les primeres costelles, i que va fer pensar a molts que es tractava d'una llança que anava dirigida cap a ell amb tota la mala intenció del món.

Però això no és el que opinen tots els experts; si bé la marca de la llança és real, aquesta es podria haver produït molt abans de la mort del nostre protagonista; segons aquests experts, el que hauria passat, senzillament, és que l'Otzi va caure quan estava escalant una muntanya i... es va matar. Un accident de muntanya, com tants d'altres.

Fins ara, això és tot el que hi ha. No podem assegurar com va morir l'Otzi, tot i que, personalment, la versió de l'accident de muntanya em sembla més realista que no pas el combat de boxa, que és millor reservar-lo per la prehistòria... de ciència ficció.


Font:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2058626/Oetzi-iceman-probably-died-fall-arrow-wound.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada