Ovelleta o llop, l'equip de Carles Lalueza ja està fent camí per revelar-nos els secrets del monarca francès abans que el seu reial cap fos separat del seu cos per un brusc cop de guillotina, el 21 de gener de 1973, a la tendra edat de 38 anys.
Per més irrellevant que sembli a l'aventurer desenllaç que va tenir el monarca, cal dir que segons els documents oficials que relaten aquest episodi tant... èpic de la història francesa ens diuen que abans de ser aguillotinat, el monarca anava guarnit amb una túnica. Aquesta túnica, quan l'august cap d'en Lluís [comentaris estalviats per excés de sang] va quedar tacada. De sang, és clar. La SEVA sang.
La túnica va caure en l'oblit fins que l'equip de Carles Lalueza l'ha rescatada fa poc. Resulta que si els documents són certs, i la sang que s'ha detectat en aquesta peça de roba correspon a la de Lluís XVI, aleshores això voldria dir que podem estudiar el seu ADN, reconstruïr-li el genoma, i en un futur no massa llunyà... clonar-lo! Si ja s'ha proposat amb uns neandertals que van viure fa 38.000 anys, per què no amb un tirà que no arriba ni als 200 anys des del seu guillotinatge?
Els anàlisis preliminars, duts a terme per dos laboratoris diferents, ja han revelat característiques molt cridaneres del propietari de la sang, com ara que tenia els ulls blaus, igual que el rei, i pertanyia al llinatge o haplogrup mitocondrial N1b, molt estrany a França i Europa en general. També s'ha revelat que el propietari de la sang era un home, i que al seu cromosoma Y hi té una marca que l'identifica com un G2a, parent proper de l'Ötzi, que era un G2a4.
Per acabar de confirmar si la sang és de Lluís XVI, l'equip d'en Lalueza té pensat prendre una mostra d'ADN del cor dissecat del seu fill, Lluís XVII.
Guillotines, capes tacades de sang, cors dissecats... crec que m'estic començant a marejar, més val que deixi el tema "Lluís XVI" apartat durant una temporada. Aviseu-me quan tinguin el parc prehistòric construït i posin el reiet a la gàbia dels tigres dents de sabre.
Article: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1872497310001602
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada